Musica Viva, invitaţie la tango
https://www.ziarulmetropolis.ro/musica-viva-invitatie-la-tango/

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru – pian, Andrei Theodoru – clarinet şi Florin Mitrea – violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

Un articol de Corina Vladov|30 octombrie 2013

Ansamblul Musica Viva (Andreea Butnaru – pian, Andrei Theodoru – clarinet și Florin Mitrea – violoncel) susţine miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19.00, un recital la Sala Radio. Spectacolul va fi ca o invitaţie imaginară la dans, pe acordurile pasionale specifice tangourilor lui Astor Piazzolla.

Invitat special al evenimentului este acordeonistul Fernando Mihalache, unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români dedicaţi acestui instrument, cu o prezenţă constantă pe scene din ţară şi străinătate, într-o varietate de genuri artistice, de la spectacole muzicale sau de jazz, la recitaluri camerale.

Programul serii va fi de asemenea completat cu partituri ce stârnesc de fiecare dată aprecierea publicului de pretutindeni, semnate de Gershwin (Trei preludii pentru pian, aranjament pentru cvartet cu acordeon de Ioan Dobrinescu), Prokofiev (Sonata în do major, op.119, pentru violoncel şi pian) sau Glinka (Trio Pathétique pentru pian, clarinet şi violoncel).

Printre proiectele anterioare susţinute de Musica Viva se află „Haydn Inedit” (2009), spectacolul sincretic „Sunet, Materie, Cuvânt” (2010), „Beethoven – Integrala trio-urilor cu pian” (2011-2012) şi „Dialogurile cu muzică” (2013) – o serie de spectacole, concerte şi cursuri profesionale, realizate în colaborare cu Fundaţia Calea Victoriei şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti. Concertele ansamblului au fost înregistrate şi fonotecate de Radio România începând din 2008, iar în 2013 Musica Viva va fi unul dintre ansamblurile selectate de BBC Radio Classic să reprezinte Ziua României (1 decembrie 2013) în transmisiile Radio-urilor UER.

Palmaresul tinerei pianiste Andreea Butnaru numără peste 20 premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale, apariţii solistice în Europa şi Asia, precum şi cursuri de specializare cu pianişti renumiţi. Din anul 2008, pianista este asistent universitar al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea muzică de cameră.

Fernando Mihalache

Fernando Mihalache va cânta alături de Musica Viva

Fernando Mihalache a colaborat cu instituţii de prestigiu ca Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti sau Teatrul Naţional de Operetă şi a participat la festivaluri precum „Festivalul Enescu”, Festivalul „Jazz Blues&More”, Festivalul Internaţional de Jazz, „Bucharest Music Film Festival” şi la spectacole prezentate la Sala Radio şi Ateneul Român.

În cadrul „M.T. Band” (Germania), Fernando Mihalache se află în postura de instrumentist polivalent: keyboard, acordeon, nai. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu a pus bazele „Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon, vibrafon şi contrabas – Michael Acker), unic în România.

Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi cadru didactic asociat al instituţiei, Fernando Mihalache susţine în prezent primul curs de acordeon din istoria universităţii.

INFO

Biletele la concertul Musica Viva sunt disponibile online, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești