Musicalul ,,Știi ce-am făcut în America?” se joacă la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/musicalul-stii-ce-am-facut-in-america-se-joaca-la-arcub/

Șapte personaje, şapte destine, o poveste de dragoste înfiripată într-un bar dintr-un sătuc spaniol într-un regal de muzică, teatru şi dans. Spectacolul ,,Știi ce-am făcut în America?” urcă pe scena ARCUB, vineri, 8 mai, începând cu ora 19:00.

Un articol de Liliana Matei|23 Aprilie 2015

Julie Mayaya, Anda Dimitriu, Filip Ristovski, Raluca Stoica, Adrian Rădulescu, Gabriel Nedea și Andreea Tănăsuică își dau o nouă întâlnire cu publicul bucureștean la Sala ARCUB din strada Batiște 14.

Amintind de Broadway-ul american, dar și de spectacolul muzical european, trecând de la coregrafia specifică dansului de cabaret la cea de jazz și de la step la dansul contemporan, spectacolul muzical ,,Știi ce-am făcut în America?” se construiește pe un fir narativ susținut de versurile melodiilor și de replicile actorilor. Muzicienii joacă teatru, actorii și dansatorii profesioniști cântă live și toți laolaltă, fără deosebire, dansează într-un spectacol fermecător și romantic recomandat tuturor celor care iubesc muzica și artele frumoase.

Știi ce-am făcut în America? este o producție semnată de Roxana Priceputu, în regia binecunoscutei Mălina Andrei și reprezintă un spectacol muzical inedit în care piese celebre din repertoriul internațional sunt readuse pe scenă de actori, cântăreți și dansatori tineri, frumoși, talentați și carismatici. Dacă Mălina Andrei are o experiență vastă în proiecte de dans și teatru, Roxana Priceputu, în schimb, este un om de televiziune care a păstrat dragostea pentru teatru din experiența de copil de culise a Teatrului Dramatic “Maria Filotti”din Brăila.

Protagonistele spectacolului, Julie Mayaya și Anda Dimitriu, cunoscute publicului din show-ul de televiziune “Vocea României” în ipostazele de câștigătoare, respectiv finalistă, interpretează piese foarte complexe (în original de Aretha Franklin, Amy Winehouse sau Alicia Keys) în timp ce au de susținut rolurile principale ale piesei, mai ales că se află la prima experiență de acest gen.

Pe lângă vocea ei specială care a impresionat o țară întreagă, prin acest proiect Julie Mayaya dovedește un deosebit talent actoricesc. “Am avut mari emoții la început, când am aflat că pe lângă faptul că trebuie să cânt, aveam de interpetat un rol, și asta în timp ce… dansam!”, spune Julie. Pe de altă parte, Anda Dimitriu interpretează un personaj negativ pe care l-ar fi detestat din răsputeri în viața reală. “Pe Roxie o definesc cel mai bine nestatornicia, superficialitatea, nonșalanța. La început nu mă regăseam deloc. Mi-a luat ceva timp să înțeleg că, de fapt, Roxie este doar o altă latură de a mea, care însă “doarme” mărturisește Anda.

Filip Ristovski interpretează personajul principal masculin, nehotărât și irezistibil atras de toate farmecele feminine. Actor de profesie, Filip Ristovski uimește mai ales cu vocea sa și cu talentul poliglot nativ prin interpretările muzicale în limbile spaniolă sau engleză destul de solicitante și complexe pentru experiența unui tânăr actor.

Raluca Stoica are o vastă experiență în teatru, muzică și dans. Pasionată de jazz și step, cu o frumusețe delicată și o siluetă de invidiat, Raluca Stoica interpretează un personaj fermecător și seducător, care printr-o întâmplare nefericită, ajunge de sub lumina reflectoarelor celebrității direct în anonimatul micului sătuc spaniol.

Adrian Rădulescu este atât de tânăr încât scade drastic media de vârstă a echipei, dar în egală măsură talentat și ambițios. În plină formare muzicală, fiind student la Conservator, este foarte pasionat de teatru așa că se integrează perfect în distribuția spectacolului.

Andreea Tănăsuică este mica eroină a spectacolului, recuperând în numai două săptămâni cele cinci luni de repetiții ale colegilor ei. Are doar 18 ani, un metru șaizeci, este campion național la dans și provine din pepiniera de talente al lui Mihai Petre.
Gabriel Nedea a acceptat cu bucurie provocarea de a juca în muzicalul Știi ce-am facut în America? formând un cuplu talentat cu Andreea Tănăsuică și este, de asemenea, campion național la dans. Gabriel Nedea face dans de 18 ani, a jucat ca dansator în serialul “Cu un pas înainte”, fiind totodată și antrenor.

Spectacolul Știi ce-am făcut în America? a avut premiera în data de 22 decembrie 2014 în fața a 300 de spectatori curioși la începutul spectacolului, bucuroși și entuziasmați la final, care au fredonat cu încântare melodiile, au zâmbit mult, au empatizat cu trăirile personajelor și au răsplătit cu aplauze îndelungate punerea în scenă, dansul, culoarea, frumusețea și entuziamsul tineresc al actorilor. Celelalte trei spectacole de până acum s-au jucat în București cu sala plină, drept pentru care echipa de producție plănuiește organizarea unui turneu până la finele acestui an.

Mălina Andrei, Regizor: “Să-ți propui realizarea unui spectacol de acest gen, mai ales când ești conștient și, cu umilință spun, cât de cât avizat, în ceea ce presupune din toate punctele de vedere acest lucru, este o nebunie în peisajul actual în care toata lumea aleargă după un câștig imediat și fără prea mare efort, dar este o nebunie frumoasă în care am crezut și voi crede mereu. Am încercat echipei cu care am lucrat să insuflu dragostea pentru valoare indiferent de cât de multă muncă ar presupune realizarea unui asemenea obiectiv. Am crezut de la început în potențialul colegilor mei și-mi pare bine că am reușit să mergem până la capăt împreună, să fim uniți, să știm pentru ce facem ceea ce facem pe scenă, să ne iubim și să ne bucurăm de marele privilegiu de a putea oferi celor din jur din munca și dragostea noastră.”

Roxana Priceputu, Producător: “Simt că am renăscut prin acest proiect. Nu mi-am imaginat că echipa va face o treabă atât de minunată. Mă bucur că i-am întâlnit și sper că acest proiect original va primi recunoașterea pe care o merită. Publicul trebuie încurajat să privească și să primească spectacole muncite, construite cu minuțiozitate și profesionalism, de către artiști tineri, talentați și ambițioși. Este ceea își propune spectacolul Știi ce-am făcut în America? De aceea, sunt încântată când suntem primiți cu prietenie și căldură pe scene importante, reprezentative pentru genul dramatic, cu acest spectacol de teatru independent.”

Știi ce-am făcut în America?

Cu: Julie Mayaya, Anda Dimitriu, Filip Ristovski, Raluca Stoica, Adrian Radulescu, Gabriel Nedea, Andreea Tănăsuică

Regia și coregrafia: Mălina Andrei

Scenariul: Ileana Răducanu

Scenografia: Delia Ristovski

INFO

Bilete sunt disponibile la Casa de bilete a Sălii ARCUB și online pe Eventim.ro, Bilete.ro, MyTicket.ro, Biletfan.ro – Metrou Unirii.

Preț bilet: 40 lei. Elevi, studenți și pensionari – 30 lei.

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

Page 1 of 12512345...102030...Last »