Mustang, cel mai bun film francez al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/mustang-cel-mai-bun-film-francez-al-anului/

Mustang, regizat de Deniz Gamze Ergüven, a primit premiul pentru cel mai bun film al anului în cadrul celei de-a 21-a ediţii a Premiilor Lumieres, premii care deschid calea spre premiile Cesar (26 februarie).

Un articol de Petre Ivan|9 februarie 2016

Mustang, care prezintă povestea a cinci surori ce se confruntă cu regulile stricte impuse de familia lor, în Turcia rurală, a primit patru statuete pentru cel mai bun film, cel mai bun film de debut, cea mai bună imagine și cea mai bună actriță la debut (pentru cele cinci fete).

În cadrul ceremoniei desfășurată luni seară la selectul Espace Cardin din centrul Parisului a fost premiat și regizorului Arnaud Desplechin pentru filmul său Trois souvenirs de ma jeunesse.

Premiile Lumieres sunt o veritabilă “anticameră” a Cesar-urilor și aspiră să se consolideze ca un punct de reper al cinematografiei în Franța, fiind considerate de unii o variantă a Globurilor de Aur americane.

Printre vedetele prezente la ceremonie s-a remarcat actrița Isabelle Huppert, onorată cu un premiu special pentru întreaga carieră, alături de actrița spaniolă Carmen Maura sau de francezul Vincent Lindon, care a primit o statuetă pentru rolurile sale din La loi du marché și Journal d’une femme de chambre.


Foto: Mustang – cinemgaia

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »