Mustang, cel mai bun film francez al anului
https://www.ziarulmetropolis.ro/mustang-cel-mai-bun-film-francez-al-anului/

Mustang, regizat de Deniz Gamze Ergüven, a primit premiul pentru cel mai bun film al anului în cadrul celei de-a 21-a ediţii a Premiilor Lumieres, premii care deschid calea spre premiile Cesar (26 februarie).

Un articol de Petre Ivan|9 Februarie 2016

Mustang, care prezintă povestea a cinci surori ce se confruntă cu regulile stricte impuse de familia lor, în Turcia rurală, a primit patru statuete pentru cel mai bun film, cel mai bun film de debut, cea mai bună imagine și cea mai bună actriță la debut (pentru cele cinci fete).

În cadrul ceremoniei desfășurată luni seară la selectul Espace Cardin din centrul Parisului a fost premiat și regizorului Arnaud Desplechin pentru filmul său Trois souvenirs de ma jeunesse.

Premiile Lumieres sunt o veritabilă “anticameră” a Cesar-urilor și aspiră să se consolideze ca un punct de reper al cinematografiei în Franța, fiind considerate de unii o variantă a Globurilor de Aur americane.

Printre vedetele prezente la ceremonie s-a remarcat actrița Isabelle Huppert, onorată cu un premiu special pentru întreaga carieră, alături de actrița spaniolă Carmen Maura sau de francezul Vincent Lindon, care a primit o statuetă pentru rolurile sale din La loi du marché și Journal d’une femme de chambre.


Foto: Mustang – cinemgaia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

Page 1 of 24912345...102030...Last »