Muzeul Municipiului București se poate vizita gratuit pe 24 ianuarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-municipiului-bucuresti-se-poate-vizita-gratuit-pe-24-ianuarie/

Muzeul Municipiului Bucureşti oferă acces gratuit duminică, 24 ianuarie 2021, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Un articol de Liliana Matei|21 ianuarie 2021

Intrarea va fi liberă duminică pe parcursul întregii zile la toate muzeele și casele memoriale din structura MMB deschise în acest moment: Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul George Severeanu, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș, Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici și Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

De asemenea, Muzeul Municipiului București oferă publicului duminică, 24 ianuarie 2021, ora 18.00, un spectacol special, un prilej de minunată reîntâlnire online cu Arlinda Morava – soprană, Adriana Alexandru – pian și Theodora Stanciu – actriță. În program: cântece și poezii patriotice cunoscute, piese de folclor și arii din operete românești.

Oferta expozițională a Muzeului Municipiului București este următoarea:

Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2):
*Expoziția permanentă „Timpul Orașului”
*Expozițiile tematice:
„Bucureștiul medieval al familiei Mavrocordat” (până în iulie 2021)
„Muzeul Simu și Pinacoteca București” (până pe 31 martie 2021)
„Moda în Bucureștiul interbelic” (până pe 14 februarie 2021)
„Caricatură și umor. O peniță satirică din colecțiile Muzeului Municipiului București” (până în martie 2021)
„De la anatomia artistică la opera finită” (până pe 26 septembrie 2021)
„Leontina Văduva și marile scene ale lumii” (până pe 8 martie 2021)

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151):
* Expoziția permanentă „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”
* Expoziția permanentă „În apropierea sfinților. Frescele de la Mănăstirea Văcărești după 40 de ani”
* Expoziția tematică „Bijuterii Străvechi și Mesaje Relevate” (până pe 18 aprilie 2021)

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8):
Capodopere de secol XIX semnate de Theodor Aman, pictură murală cu scene istorice și piese de mobilier sculptat pot fi admirate în prima locuință – atelier din București, construită chiar după planurile maestrului.
Tehnologia modernă permite întâlnirea cu însuși artistul și imortalizarea momentului într-o fotografie.

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26):
* Expoziția permanentă „Pe urmele trecutului. Colecția Maria și dr. George Severeanu” oferă o selecție dintre cele 3000 de obiecte arheologice şi peste 9000 de monede din colecția doctorului, alături de obiecte de mobilier și obiecte personale care adaugă proiectului o extensie memorială.

Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1):
* Expoziția permanentă „Vila Dr. Nicolae Minovici – Restitutio” cuprinde obiectele de artă populară din colecția Doctorului Nicolae Minovici, prima colecție de acest gen din spațiul românesc, în care erau reprezentate toate regiunile țării.
* Microexpoziție: Stilul Biedermeier, sec. XIX-XX (până pe 31 ianuarie 2021).

Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16):
Muzeul cuprinde lucrări de sculptură, pictură, desene în tuș și cărbune, pasteluri, acuarele și guașe, adăpostite într-o bijuterie arhitecturală a Bucureştiului, ce a servit drept atelier unei familii de mari artiști.
* Expoziția tematică Carol Popp de Szathmári, desenator și acuarelist (până pe 31 ianuarie 2021).

Muzeul Victor Babeș (Str. Poet Andrei Mureşanu 14A):
*Expoziția permanentă „Victor Babeș (1854-1926). Principii, valori, moșteniri”.

Colecția Artă Ligia și Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36 – 38):
Tablouri semnate de mari pictori români precum Pallady, Maxy și Ţuculescu și lucrări ale Ligiei Macovei, alături de obiecte de sticlărie şi diverse artefacte din toate colţurile lumii, oferă o bogată călătorie culturală.

La toate muzeele de mai sus programul de vizitare este de miercuri până duminică (inclusiv), între orele 10.00 și 18.00 (17.30 ultima intrare).

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21):
*Expoziția permanentă „Descoperim împreună Universul”
*Expoziția tematică „Mai aproape de Marte” (până pe 30 aprilie 2021)
*Expoziția outdoor „Istoria Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu” (până pe 31 decembrie 2021).
Programul Observatorului Astronomic:
*miercuri și duminică, 10:00 – 18:00 (program expoziție și observații solare);
*joi, vineri și sâmbătă, 14:00 – 22:00 (14:00 – 18:00 observații solare; 14:00 – 22:00 program expoziție; 20:00 – 22:00 observații nocturne).

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Teatrul Național din Timișoara invită publicul sâmbătă, 9 decembrie 2023, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023: SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, spectacol semnat de regizorul Ion-Ardeal Ieremia.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

29
/11
/23

Luni, pe 4 decembrie, unteatru dă startul celei de-a doua ediții a programului Teatru în Sectorul 5. Mini-stagiunea cu spectacole oferite în dar comunității din Sectorul 5 va readuce pe scena din Sfinții Apostoli nr. 44 câteva dintre cele mai iubite producții din repertoriul unteatru.

24
/11
/23

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu deschide magia printr-un program special dedicat întregii familii. Sibiu Magic Show va avea loc anul acesta în perioada 6 – 11 decembrie și reunește în premieră națională artiști din Argentina, Germania, Marea Britanie, Spania și România, într-un program captivant, cu spectacole de magie, iluzionism, baloane de săpun, stand-up comedy, dar și ateliere de magie pentru copii.