Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” deschide seria de ateliere „Călător prin tradiții”, ediția de Dragobete și Mărțișor
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-al-satului-dimitrie-gusti-deschide-seria-de-ateliere-calator-prin-traditii-editia-de-dragobete-si-martisor/

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti invită şi anul acesta copiii să fie „călători prin tradiţii”. Cele două sărbători ale începutului de primăvară, Dragobetele şi Mărţişorul, sunt o bună ocazie de a cunoaşte obiceiurile şi tradiţiile acestei perioade.

Un articol de Liliana Matei|2 februarie 2021

Cei mici vor confecționa alături de profesorii coordonatori – meșteri populari și artiști plastici – mărțișoare, dar și păpuşi, păsări, zgărdane, colaje şi alte obiecte decorative din materiale naturale și reciclabile: coajă de nucă, flori presate, lână, semințe, ață, lemn.

Atelierele au loc în zilele de 20, 27 februarie şi 6 martie 2021 şi le oferă copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani ocazia de a petrece timpul liber prin implicarea în activităţi creative într-un spațiu deosebit: Muzeul Satului.

Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected], menționându-se atelierul ales, numele copilului, vârsta şi un număr de telefon unde pot fi contactaţi părinţii. Costul unui atelier este de  30  de lei/participant și se achită în ziua desfășurării atelierului, la casieria muzeului. Materialele necesare sunt asigurate de profesorii coordonatori. Numărul maxim de participanți la un atelier este de 8 persoane, iar condiţia de desfăşurare a atelierelor este de a avea minimum 5 copii înscriși/atelier.

20 FEBRUARIE

11:00 – 12:00 – Colaj de primăvară

13:00 – 14:00 – Baba Dochia (confecționat păpuși)

27 FEBRUARIE

11:00 – 12:00 – Mărțișoare

13:00 – 14:00 – Mărțișoare

6 MARTIE

11:00 – 12:00 – Podoabe populare

13:00 – 14:00 – Podoabe populare

Detalii suplimentare: [email protected]

30
/05
/23

Cele 10 documentare din programul primei ediții LYNX Festival sunt deja sold-out, cu două zile înainte de începerea evenimentului. În perioada 1 – 5 iunie, la Brașov, pasionații de film și natură se vor putea delecta cu un program complex și complet de proiecții, vernisaje și expoziții de fotografie, activități în natură, masterclass-uri cu invitați internaționali, întâlniri cu artiști locali și reprezentanți ai ONG-urilor de mediu și alte evenimente-surpriză.

30
/05
/23

Muzeul Național de Artă al României este gazda unui nou eveniment „Întâlnire la muzeu”, marți 30 mai 2023, de la ora 18:00, în Sala Auditorium, strada Știrbei Vodă nr. 1. Invitații lui Călin Stegerean sunt Bernard Blistène și Ami Barak, personalități de prestigiu ale artei contemporane.

19
/05
/23

Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București anunță noul sezon expozițional care va fi inaugurat joi, 25 mai 2023. Cu o puternică prezență internațională (în trei dintre cele șapte spații expoziționale, precum și în cadrul noului program de mediere culturală, MNAC International Academy), inaugurând totodată cooperarea strategică cu Timişoara Art Encounters.

17
/05
/23

Rareș Beșliu anunță lansarea proiectului „La NORD de cuvinte”, primul demers al unui fotograf român de a documenta artistic natura și viața sălbatică de lângă Polul Nord. Proiectul fotografic este unul pe termen lung și cuprinde mai multe expediții începând cu luna iulie a acestui an, în regiunile arctice Groenlanda, Svalbard și Arhipelagul Arctic Canadian.

16
/05
/23

Proiecții ale unora din cele mai apreciate documentare despre natură, expoziții de fotografie, activități pentru copii, ateliere de film documentar și fotografie, invitați speciali internaționali și întâlniri cu artiști locali sunt surprizele promise de organizatori pentru prima ediție LYNX Festival, primul festival din România dedicat exclusiv filmului documentar și fotografiei de natură.