Muzeul Naţional de Artă al României, certificat de excelenţă TripAdvisor pe 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei-certificat-de-excelenta-tripadvisor-pe-2015/

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) din Bucureşti a primit, pentru al doilea an consecutiv, certificatul de excelenţă TripAdvisor, datorită recenziilor favorabile primite din partea vizitatorilor în cursul anului trecut.

Un articol de Liliana Matei|16 iunie 2015

Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Naţional de Artă al României şi reflectă imaginea pozitivă a instituţiei. În anul 2014, numărul total de vizitatori a fost de 88.150, informează Mediafax.

TripAdvisor.com este un cunoscut site de promovare turistică, al cărui scop este să ofere informaţii punctuale şi de actualitate despre diverse obiective turistice, pe baza experienţei vizitatorilor. De asemenea, include un forum interactiv dedicat călătoriilor.

Muzeul Naţional de Artă al României este deţinătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească şi universală din ţară, se arată în comunicatul citat. Înfiinţat în anul 1948, el funcţionează în fostul Palat Regal.

MNAR desfăşoară o bogată activitate expoziţională şi acordă o importanţă crescândă diversificării activităţilor pentru public. Astfel, în 2014 au fost organizate la sediul muzeului 210 programe pentru şcoli, pentru familii şi pentru adolescenţi şi 107 programe pentru adulţi, la care au participat în total 16.182 de persoane.

Demersul de accesibilizare a instituţiei pentru toate categoriile de public a inclus şi lansarea tururilor virtuale, accesibile în mod gratuit pe site-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă şi Galeria de Artă Europeană), muzeele-satelit – Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul „K.H. Zambaccian” şi Muzeul „Theodor Pallady”.

De asemenea, MNAR a lansat în 2014 un tur multisenzorial al Galeriei de Artă Europeană, care cuprinde trei aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată, replici tactile, mostre textile, o „bibliotecă de sunete” şi „o bibliotecă olfactivă”, realizate în cadrul proiectului ARTtouch dedicat persoanelor cu dizabilităţi de vedere şi auz, finanţat de Fundaţia Orange România.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.