Muzeul Național de Artă al României întreabă publicul cum și-ar dori să fie „muzeul de mâine”
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei-intreaba-publicul-cum-si-ar-dori-sa-fie-muzeul-de-maine/

Muzeul Naţional de Artă al României a lansat luni, 1 noiembrie 2021, sondajul „Împreună pentru muzeul de mâine”, prin care îşi propune să cunoască mai bine publicul şi aşteptările acestuia legate de vizita la muzeu.

Un articol de Liliana Matei|2 noiembrie 2021

Sondajul este împărțit în patru capitole: date demografice, întrebări despre experiența de vizitare, „relaxare și recreere la MNAR” și o secțiune dedicată modului în care muzeul comunică în prezent și posibilități de a introduce noi canale de comunicare cu publicul în viitor.

„Scopul acestui sondaj este să ne ajute să conturăm viitoarele politici ale muzeului mult mai aplicat pe ceea ce își doresc vizitatorii. De aceea, ne-ar fi de ajutor să avem un număr cât mai mare de persoane care ne acordă câteva minute completând acest chestionar ce se poate dovedi un instrument prin care, în timp, MNAR se va schimba semnificativ” a declarat Călin Stegerean, Managerul Muzeului Național de Artă al României.

Chestionarul este disponibil atât în format tipărit, pentru persoanele care vor vizita muzeul în perioada următoare, cât și online, și poate fi completat până în data de 30 noiembrie 2021, inclusiv. Versiunea online a chestionarului poate fi accesată și prin intermediul site-ului MNAR și a paginii de Facebook a muzeului.

 

 

 

 

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.