Muzeul Național de Artă al României lansează o nouă provocare: de la „Școala altfel” la „Vacanța (ART)fel”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei-lanseaza-o-noua-provocare-de-la-scoala-altfel-la-vacanta-artfel/

Între 6 şi 9 februarie 2019, oferta educativă clasică, adresată profesorilor şi elevilor din toate ciclurile, este completată de Vacanţa (ART)fel, un nou program pentru familii ai căror copii au vârste între 7 şi 12 ani.

Un articol de Liliana Matei|1 februarie 2019

Plecând de la trei expoziții temporare inedite deschise pe perioada vacanței inter-semestriale, Vacanța (ART)fel se adresează copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să își exerseze imaginația prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa 3 ore.

  • Miercuri 6 februarie, orele 10-13: Oameni, roluri, personaje
  • Joi 7 februarie, orele 10-13: Povești din Țara Soarelui Răsare
  • Vineri 8 februarie, orele 10-13: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori
  • Sâmbătă 9 februarie, orele 10-13: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră

Pe parcursul atelierelor copii, părinți, bunici învăță… dintr-o privire, își antrenează imaginația și deprind noi tehnici de creație împreună cu educatori muzeali și artiști jucăuși. Inspirați de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de Regina Maria, desenează, modelează, povestesc și cutreieră astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuși.

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa [email protected]

Toate materialele sunt asigurate de organizator.

Mai multe informații găsiți aici.

Atenție! Locurile sunt limitate! Confirmarea rezervării se face după achitarea taxei de participare prin transfer bancar.

Cele patru ateliere pentru copii (însoțiți de părinți, bunici, etc.) explorează expozițiile temporare prin desen, cuvânt, modelaj. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației și se vor desfășura astfel:

Miercuri 6 februarie, orele 10 – 13: Oameni, roluri, personaje.
Expoziția Corneliu Baba. Confesiuni…, Galeria Națională, parter
Intrăm în atelierul unui maestru îndrăgostit de expresie: desenăm și observăm, începem să privim oamenii și lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Joi 7 februarie, orele 10 – 13: Povești din Țara Soarelui Răsare.
Expoziția Imagini ale lumii trecătoare – Hashira-e…, Sălile Kretzulescu
Privind gravurile maeștrilor japonezi aflăm cum se distrau și ce le plăcea japonezilor, care erau viețuitoarele lor favorite. Și apoi împletim din cuvinte și imagini o nouă poveste din care nu lipsesc norii, cocorii și un iepure iute de picior!
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Vineri 8 februarie, orele 10 – 13: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori.
Expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România, Sala Rotondă, str. Știrbei Vodă nr. 1 -3
Spune-ți drept: aveți o farfurie sau o cană favorită? V-a părut rău că ați spart-o? De câte ori ați privit farfuria și nu mâncarea din ea? De data asta vă propunem să facem o farfurie de poveste: așa de frumoasă încât nici o regină să nu-și poată lua ochii de la ea sau să o poată refuza!
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR și Irina Silivestru (ceramist).
Preț: 50 lei/zi

Sâmbătă 9 februarie, orele 10 – 13: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră.
Galeria de Artă Românească Modernă și atelierul Pasărea ascunsă în piatră…, Galeria Națională, parter
Oare cum descoperă un sculptor forme misterioase ascunse în piatră? Căutăm răspunsul la această întrebare privind, mișcându-ne, modelând și desenând. Oare ce surprize ne așteaptă?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Locuri limitate!

 

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?

05
/04
/23

ARCUB, Institutul Francez și Goethe-Institut își unesc forțele pentru o expoziție-eveniment, care aduce laolaltă fotografie, pictură, sculptură, obiect, instalație audio și video, artiști din Germania, Japonia, Franța, Italia și România: 𝙐𝙉𝘿𝙀𝙍 𝙏𝙃𝙀 𝙃𝙊𝙐𝙎𝙀.