Muzeul Național de Artă al României lansează o nouă provocare: de la „Școala altfel” la „Vacanța (ART)fel”!
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-national-de-arta-al-romaniei-lanseaza-o-noua-provocare-de-la-scoala-altfel-la-vacanta-artfel/

Între 6 şi 9 februarie 2019, oferta educativă clasică, adresată profesorilor şi elevilor din toate ciclurile, este completată de Vacanţa (ART)fel, un nou program pentru familii ai căror copii au vârste între 7 şi 12 ani.

Un articol de Liliana Matei|1 februarie 2019

Plecând de la trei expoziții temporare inedite deschise pe perioada vacanței inter-semestriale, Vacanța (ART)fel se adresează copiilor jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să își exerseze imaginația prin jocuri inspirate de artă pe parcursul a patru programe interactive cu durata de circa 3 ore.

  • Miercuri 6 februarie, orele 10-13: Oameni, roluri, personaje
  • Joi 7 februarie, orele 10-13: Povești din Țara Soarelui Răsare
  • Vineri 8 februarie, orele 10-13: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori
  • Sâmbătă 9 februarie, orele 10-13: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră

Pe parcursul atelierelor copii, părinți, bunici învăță… dintr-o privire, își antrenează imaginația și deprind noi tehnici de creație împreună cu educatori muzeali și artiști jucăuși. Inspirați de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramică românească interbelică apreciată de Regina Maria, desenează, modelează, povestesc și cutreieră astfel lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuși.

Participarea se face pe bază de înscriere la adresa [email protected]

Toate materialele sunt asigurate de organizator.

Mai multe informații găsiți aici.

Atenție! Locurile sunt limitate! Confirmarea rezervării se face după achitarea taxei de participare prin transfer bancar.

Cele patru ateliere pentru copii (însoțiți de părinți, bunici, etc.) explorează expozițiile temporare prin desen, cuvânt, modelaj. Activităţile ludice şi interactive propuse stimulează creativitatea, dezvoltă sensibilitatea artistică și antrenează simţul observației și se vor desfășura astfel:

Miercuri 6 februarie, orele 10 – 13: Oameni, roluri, personaje.
Expoziția Corneliu Baba. Confesiuni…, Galeria Națională, parter
Intrăm în atelierul unui maestru îndrăgostit de expresie: desenăm și observăm, începem să privim oamenii și lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Joi 7 februarie, orele 10 – 13: Povești din Țara Soarelui Răsare.
Expoziția Imagini ale lumii trecătoare – Hashira-e…, Sălile Kretzulescu
Privind gravurile maeștrilor japonezi aflăm cum se distrau și ce le plăcea japonezilor, care erau viețuitoarele lor favorite. Și apoi împletim din cuvinte și imagini o nouă poveste din care nu lipsesc norii, cocorii și un iepure iute de picior!
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Vineri 8 februarie, orele 10 – 13: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori.
Expoziția Regina Maria și creația ceramică modernă în România, Sala Rotondă, str. Știrbei Vodă nr. 1 -3
Spune-ți drept: aveți o farfurie sau o cană favorită? V-a părut rău că ați spart-o? De câte ori ați privit farfuria și nu mâncarea din ea? De data asta vă propunem să facem o farfurie de poveste: așa de frumoasă încât nici o regină să nu-și poată lua ochii de la ea sau să o poată refuza!
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR și Irina Silivestru (ceramist).
Preț: 50 lei/zi

Sâmbătă 9 februarie, orele 10 – 13: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră.
Galeria de Artă Românească Modernă și atelierul Pasărea ascunsă în piatră…, Galeria Națională, parter
Oare cum descoperă un sculptor forme misterioase ascunse în piatră? Căutăm răspunsul la această întrebare privind, mișcându-ne, modelând și desenând. Oare ce surprize ne așteaptă?
Program susținut de educatorii muzeali ai MNAR.
Preț: 50 lei/zi

Locuri limitate!

 

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.