Muzica de cameră e vedetă astăzi, la Raiffeisen Art Proiect 
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-de-camera-e-vedeta-astazi-la-raiffeisen-art-proiect/

Lansarea pregătită în #stagiuneavirtuala pentru marţi, 30 iunie, de la ora 19:30, este cu şi despre muzică: un film inedit, plin de vervă şi energie ne dezvăluie, alături de artişti, cum s-a derulat ultima ediţie SoNoRo, pe tema DaDa.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2020

Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de cameră prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo. 

„Acest documentar original de peste o oră oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacții ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival”, a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

În fiecare an, Festivalul SoNoRo își alege o temă pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzica de cameră este liberă, naturală și insolită – principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangardă de la începutul secolului XX. Filmul pe care vă invităm să-l urmăriți va oferă o experiență unică și inedită și vă asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzica de cameră se poate reinventa atât de proaspăt și neobișnuit, atunci când spiritul artistului este liber și îndrăgostit de munca sa. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 îl găsiți aici și este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Perioada de difuzare este 30 iunie – 01 august 2020.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, și a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association. Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.

07
/12
/14

Duminică, 7 decembrie, începând cu ora 17.00, la Opera Comică pentru Copii are loc premiera spectacolului “Poveste de Crăciun”. În decursul celor două săptămâni în care rulează, vor evolua în cadrul spectacolului nume sonore precum Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi și Vlad Rădescu.

06
/12
/14

Legendara trupă Phoenix și Nicolae Covaci au lansat recent noul album Phoenix, „Vino, Țepeș!“, precum și volumele I (reeditare) şi II din istoria Phoenix, publicate de editura Integral și așteptate de multă vreme de fani și de public.

05
/12
/14

Invitata Marinei Constantinescu la ediţia Nocturne de vineri, 5 decembrie, este cântăreaţa şi actriţa Margareta Pâslaru. „Faptul că am fost aleasa atâtor mari regizori şi compozitori m-a îmbogăţit enorm. Am fost obişnuită cu schimbul de iubire şi tandreţe", îşi începe firul poveştii Margareta Pâslaru în emisiunea ce poate fi urmărită de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

26
/11
/14

Seria de evenimente speciale programate la Sala Radio în luna decembrie, adevărate cadouri muzicale de cel mai înalt nivel artistic, debutează miercuri, 3 decembrie (19.00) cu recitalul extraordinar susţinut de pianistul SERGIU TUHUŢIU, unul dintre cei mai valoroşi tineri artişti români, aplaudat adesea în străinătate, care a devenit cunoscut publicului larg ca urmare a câştigării unui pariu încheiat cu un studio de înregistrări din Londra.

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.