Muzică şi film, la Anonimul 2014. Programul concertelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzica-si-film-la-anonimul-2014-programul-concertelor/

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL (12 – 17 august, Bucureşti), vor avea loc concerte care vor preceda proiecţiile de la Verde Stop Arena în fiecare seară, începând cu ora 20.00. Accesul se face zilnic de la ora 17.30, iar intrarea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|7 august 2014

Anonimul 2014, programul concertelor:

Miercuri

– Concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu & Elena Pavel

Proiectul Old Stories a luat naștere la ediția din 2011 a Festivalului de Film ANONIMUL, și este compus din Jul Baldovin (promotor al genului „fingerstyle”) la chitară acustică și voce,

ANONIMUL 2014Gelu Ionescu (care face parte din trupa Vama) la pian electric și voce, plus Elena Pavel la voce și percuție. Toți trei colaborează cu Mircea Vintilă, în cadrul trupei Brambura.

Joi

– Concert GuerriLIVE Radio Session: Theory of Mind

Trupa Theory of Mind a fost înfiinţată în luna februarie 2013 la Cluj-Napoca şi înseamnă: Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe). Despre ToM, Bogdan Șerban, realizator GuerriLIVE , spune: „Se poate mai hipnotic și mai intens ca Radiohead? Eu zic că se poate, chiar în Romania. Da, chiar la începutul de drum al trupei, Theory of Mind pe numele ei”.

Vineri

– Concert Fine, it’s Pink

Fine it’s Pink și-a început călătoria muzicală la începutul anului 2013, în Iași. Soundul lor îmbină în mod natural genurile indie, post-rock, trip hop, electronic. În ciuda faptului că sunt o trupă nouă, FiP au devenit vizibili într-un timp scurt, remarcându-se la Cozla Music Fest, Street Delivery Iași, Electric Castle, Control Day Out și Anti- Mall.

Sâmbătă

– Concert muzică electronică DJ Gojira

Pe numele său real George Andreescu, Gojira activează încă din 2005 pe scena muzicală electro-techno-pop autohtonă, fiind renumit pentru mixurile sale de bass îmbinate cu ritmuri techno, breakbeat și dubstep. A

URMA

URMA

studiat pianul și a făcut canto la școala de muzică din Slobozia, făcând naveta între acest oraș și Țăndărei – localitatea natală. Predispus către combinații îndrăznețe și nemaipracticate, prestațiile sale oferă ascultătorilor un plus de adrenalină.

Duminică

– Concert URMA

Trupa URMA s-a înfiinţat la Cluj-Napoca în 2003 şi a semnat patru albume, Nomad Rhymes (2004), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007) şi Lost End Found (2013), despre care muzicienii spun că au o poveste comună: „dacă stai la o ceaşcă de cafea şi asculţi albumele vei vedea că se leagă, au punţi şi mesaje valabile pentru mult timp.

Timbrul URMA se recunoaşte din orice melodie”. Prezentă de un deceniu pe piața muzicală, trupa URMA a susținut sute de concerte, atât în țară, cât și dincolo de granițele României, în Ungaria, Germania, Franța, Anglia și Elveția.

Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cuTheory of Mind ,  Anonimul 2014, Programul concertelor – festival-anonimul.ro

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).