Muzicianul Bill Drummond (The KLF), invitat special al festivalului DokStation
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzicianul-bill-drummond-the-klf-invitat-special-al-festivalului-dokstation/

Vineri, 23 septembrie, începe prima ediţie DokStation Music Documentary Film Festival şi se va desfăşura timp de trei zile (23-25 septembrie), în câteva cartiere din Bucureşti. Festivalul va fi deschis de filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, prezentat în premieră în România.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2016

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de filme documentare muzicale din București, are un program de documentare recente, în premieră în România, filme ce descoperă povești despre muzică, povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzici, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni cu eșecurile și succesele lor.

În deschiderea Dokstation, vineri, 23 septembrie, de la ora 20.30, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național, va fi proiectat, în premieră în România, filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik. Documentarul este deopotrivă un document al înregistrării celui de-al 16-lea album (acoperă toate cele 8 piese) semnat Nick Cave &The Bad Seeds, Skeleton Tree, și un recviem pentru Arthur, fiul lui Nick Cave, decedat la vârsta de 15 ani, în vara anului 2015.

Proiecția filmului în varianta 2D va fi precedată, începând cu ora 19.00, de un concert susținut de trupa The Mono Jacks, una dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ din peisajul muzical autohton și de câteva extrase din noul documentar (work in progress), The Mono Jacks. Vara aceasta trupa a lansat un nou single, Drumul.

Program Dokstation

Program Dokstation

Accesul în Amfiteatrul “Mihai Eminescu” se face începând cu ora 18.30.

Invitații speciali al primei ediții DokStation sunt muzicianul și artistul scoțian Bill Drummond, cofondator al trupei de avangardă pop The KLF, și Stefan Schwietert, regizorul documentarului Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared (2015).

După vizionarea filmului, Bill Drummond și Stefan Schwietert vor fi prezenți pentru o conversație cu spectatorii.

Drummond este omul cu care cândva The KLF cucerea lumea pop-ului. Un spirit anarhist, un etern golan care acum dirijează cel mai mare cor al lumii – The17, un ansamblu de amatori fără partituri și fără repetiții. Stefan Schwietert (Echoes of Home) îl însoțește pe Drummond în căutarea acestuia de noi voci: în aer liber sau într-o fabrică, într-o sală de clasă sau într-un pub. Fostul solist al formatiei The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare. Este o călătorie către punctul zero al muzicii.

Tot în a doua zi de festival, sâmbătă, 24 septembrie, va fi proiectat în Parcul Drumul Taberei, documentarul Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets (2014), regia Florian Habicht. Cunoscută și apreciată pentru piese precum “Common People” și “Disco 2000”, trupa se întoarce după 25 de ani în Sheffield, pentru ultimul concert din Marea Britanie.

Documentarul va fi precedat de un concert susținut de muzicianul Mihail. Single-ul de debut “Dans nocturn” amintește de câțiva dintre artiștii preferați ai lui Mihail: John Mayer, Junip, Glen Hansard, Jack Johnson, Jose Gonzalez sau Aloe Blacc. Hitul “Mă ucide ea” a înregistrat un succes incredibil, ocupând primele poziții în top-urile muzicale din România.

Programul de concerte este completat de trupele The Nuggers și ORKID și DJ set cu A. Rusu și Rock DJ.

Programul complet poate fi consultat aici.

dokstation

Accesul este liber pe bază de rezervare pe eventbook.ro, pentru proiecțiile și concertele de la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” – Parcul Național (http://po.st/DokStationNickCave) și de la Club Control, iar pentru cele de la Grădina cu filme și Teatrelli, pe bază de rezervare pe eventim.ro.

Foto: DokStation – www.facebook.com/Dokstation.ro/?fref=ts

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.