Nae Caranfil a luat… tot. LISTA câştigătorilor premiilor Gopo 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/nae-caranfil-a-luat-tot-lista-castigatorilor-premiilor-gopo-2015/

Filmul “Closer to the Moon”, de Nae Caranfil, a fost marele câştigător al galei, după ce a obţinut nouă premii Gopo din 12 nominalizări. Filmul lui Caranfil a mai obţinut, printre altele, trofeele pentru cel mai bun scenariu şi pentru cel mai bun regizor. Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor.

Un articol de Petre Ivan|31 Martie 2015

Closer to the Moon este o coproducţie internaţională România – Italia – Polonia – Franţa şi are o distribuţie hollywoodiană, în rolurile principale fiind nume deja bine cunoscute publicului român, precum Mark Strong, Vera Farmiga şi Harry Lloyd.

Scenariul filmului poartă semnătura lui Nae Caranfil şi este inspirat din fapte reale petrecute în Bucureştiul anului 1959, când un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale punea întreaga ţară pe jar.

Premiile Gopo /Nae Caranfil / Video Simion Buia

Lungmetrajul “Q.E.D.”, de Andrei Gruzsniczki, care primise cele mai multe nominalizări la premiile Gopo 2015 – 17 -, a obţinut cinci premii, printre care cele patru dedicate categoriilor de interpretare.

81 de filme româneşti lansate în cinematografe şi în festivaluri în 2014 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a noua ediţii a galei premiilor Gopo.

LISTA câştigătorilor premiilor Gopo 2015

Cel mai bun film: Closer to the Moon, de Nae Caranfil

Citiţi şi Closer to the Moon. Istorie, vedete şi cinema-ul popular al lui Nae Caranfil

Cel mai bun regizor: Nae Carafil (Closer to the Moon)

Ofelia Popii şi Florin Piersic Jr, cea mai bună actriţă într-un rol principal, respectiv cel mai bun actor într-un rol principal

Ofelia Popii şi Florin Piersic Jr, Cea mai bună actriţă într-un rol principal, respectiv cel mai bun actor într-un rol principal

Cel mai bun actor într-un rol principal: Florin Piersic Jr. (pentru rolul Alecu Voican din filmul Q.E.D.)

Cea mai bună actriţă într-un rol principal: Ofelia Popii (pentru rolul Elena Buciuman din filmul Q.E.D.)

Citiţi şi Q.E.D. Lecţia de istorie

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Virgil Ogăşanu (pentru rolul Martin Scăunaşu din filmul Q.E.D.)

Cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Alina Berzunţeanu (pentru rolul Valeria Amohnoaiei din filmul Q.E.D.)

Cel mai bun scenariu: Nae Caranfil (Closer to the Moon)

Cea mai bună imagine: Marius Panduru (Closer to the Moon)

Cel mai bun montaj: Cătălin Cristuţiu, Larry Madaras, Roberto Silvi (Closer to the Moon)

Cel mai bun sunet: Alexandru Dumitru, Marius Leftărache, Florin Tăbăcaru (Closer to the Moon)

Cea mai bună muzică originală: Laurent Couson (Closer to the Moon)

Cele mai bune decoruri: Cristian Niculescu (Q.E.D.)

Cele mai bune costume: Doina Levintza (Closer to the Moon)

Coca Bloos, premiul Gopo pentru întreaga carieră

Coca Bloos, premiul pentru întreaga carieră

Cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Lucas Coulon, Maria Andreescu, Laura Ozier, Elena Tudor (Closer to the Moon)

Cel mai bun film de debut: Bucureşti, unde eşti?, de Vlad Petri

Citiţi şi „București, unde ești?“ Filmul bate realitatea

Cel mai bun film documentar: Toto şi surorile lui, de Alexander Nanau

Citiţi şi Toto si surorile lui – marele premiu la festivalul Millenium din Belgia

Cel mai bun scurtmetraj documentar: O scurtă istorie – Astra Film, de Carmen Lidia Vidu

Cel mai bun scurtmetraj ficţiune: Trece şi prin perete, de Radu Jude

Premiul Romanian Society of Cinematographers: Vivi Drăgan Vasile

“Tânără speranţă”: Alexandra Carastoian, Boroka Biro (pentru imaginea filmului Planşa)

Citiţi şi Planşa. Pas în trei

Premiul Gopo pentru întreaga activitate: actriţa Eugenia Bosânceanu

Premiul special: regizorul de animaţie Ion Truică

Premiul pentru întreaga carieră: actriţa Coca Bloos

Cel mai bun lungmetraj european (dintre cele distribuite în România în 2014): Marea frumuseţe/ La grande bellezza, de Paolo Sorrentino

Citiţi şi  La grande bellezza. Decadenţă şi decrepitudine

Premiul publicului (premiul pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office în 2014): #Selfie, de Cristina Iacob

Citiţi şi #Selfie. Liceeni de plastic

Foto: Nae Caranfil, Gopo 2015 – Adi Marineci

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 22412345...102030...Last »