Narada anunță lansarea HartaEdu, proiect unic pentru educaţia din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/narada-anunta-lansarea-hartaedu-proiect-unic-pentru-educatia-din-romania/

De Ziua Mondială a Educaţiei, pe 5 octombrie, Narada a anunţat lansarea HartaEdu, un proiect unic pentru educaţia din România, prin conferinţa online „Responsabilitate reciprocă şi sustenabilitate în educaţie”.

Un articol de Liliana Matei|6 octombrie 2021

Alternativele de finanțare din mediul de business pentru școlile din România reprezintă tema conferinței organizate de Narada, în special pentru profesori, persoane din mediul educațional, dar și din cel de business, precum și orice alți doritori interesați de optimizarea și modernizarea condițiilor în care învață copiii și adolescenții României.

Debutul noului an școlar 2021-2022 s-a realizat în circumstanțe asemănătoare cu cele din anii precedenți. Infrastructura școlară, dotarea cu tehnologie, device-uri moderne și accesul elevilor la educația digitală încă sunt provocări aflate pe ordinea de zi a multor instituții de învățământ din România. HartaEdu.ro își propune ca, în mod accesibil și transparent, fiecare persoană să poată semnala urgențele din sistemul educaţional, fie că este vorba despre nevoi ale școlilor, ale sălilor de clasă, ale elevilor sau ale profesorilor. Mai mult, HartaEdu realizează o punte între nevoile mediului educațional și cel de business din România, iar conferința „Responsabilitate reciprocă și sustenabilitate în educație” și-a propus să dezvăluie tuturor celor interesați cum poate fi folosită această platformă, hartă a  urgențelor în educaţie, ca un instrument eficient de căutare a finanțării pentru soluționarea problemelor.

Evenimentul a putut fi urmărit live de oricine pe Facebook sau canalul de YouTube al organizaţiei Narada.

Narada este un proiect născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation.

Mai multe informații despre Narada sunt disponibile pe website, www.narada.ro și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

 

22
/11
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/11
/18

METROPOLIS SPECIAL Niciunde în lume sfârșitul Primului Război Mondial nu a fost trăit mai spectaculos decât în Parisul anilor nebuni. Vă prezentăm o colecție de momente douăzeciste avându-i ca protagoniști pe Coco Chanel, Picasso, Hemingway, Isadora Duncan, Joyce, Josephine Baker, Proust, Colette, Stravinski...

14
/10
/18

METROPOLIS SPECIAL Între 3 și 7 octombrie, pășeai prin Iași ca pe tărâmul literaturii. Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași transformase orașul în spațiul fermecat în centrul căruia întâlneai la tot pasul scriitori, iar dacă aveai noroc aceștia erau Jón Kalman Stefánsson, Jonathan Franzen, Veronica Roth...

25
/09
/18

TURISM CULTURAL Am participat la începutul lunii septembrie la al treilea congres internațional dedicat lecturii, desfășurat la Astana, în Kazahstan, prilej de rodnice întâlniri cu stepa Asiei Centrale. Iată ce am aflat – așadar, o dare de seamă.

09
/09
/18

Era cea mai lungă noapte a anului 1956, 21 spre 22 decembrie. Într-o cameră a Spitalului „Central” din Bucureşti, după zece zile de speranţe şi disperări, Nicolae Labiş înţelegea că va muri, că drumul înapoi spre viaţă îi fusese iremediabil închis atunci când destinul sau o mână „prietenoasă” îl împinsese spre linia tramvaiului de la Colţea.