Natalie Portman, de la Dior la filme franţuzeşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/natalie-portman-de-la-dior-la-filme-frantuzesti/

Actriţa americană Natalie Portman, care locuieşte de curând la Paris, după căsătoria ei cu coregraful francez Benjamin Millepied, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Madame Figaro, că este pregătită să joace într-un film turnat în limba lui Molière

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2015

Prezentă pe afişul filmului “Knight of Cups”, de Terrence Malick, care va avea premiera la Berlinala 2015, Natalie Portman, imaginea noii campanii publicitare a casei Dior, revine pe marile ecrane cu primul ei lungmetraj de amploare de după “Lebăda neagră/ Black Swan” (2010), după ce apăruse anterior în două scurtmetraje – “New York, I Love You”, în 2008, şi “Eve”, în acelaşi an.

În filmul “A Tale of Love and Darkness” (2015), adaptat după romanul omonim scris de autorul israelian Amos Oz şi turnat la Ierusalim, Natalie Portman a îndeplinit atât funcţia de regizor, cât şi pe cea de actriţă, jucând în ebraică rolul mamei personajului principal.

“Este limba copilăriei mele. Dar, întrucât nu o stăpânesc la perfecţie, acest fapt limitează capacitatea de improvizaţie. Partea pozitivă: Acest film mi-a dat o încredere în mine pe care nu o aveam, aceea de a juca în alte limbi pe care nu le vorbesc fluent”, a declarat actriţa americană pentru Madame Figaro.

“Sunt pregătită să încerc să joc în franceză, pentru un regizor care va avea suficient de multă încredere în mine”, a adăugat actriţa.

Natalie Portman, căsătorită cu Benjamin Millepied, a părăsit oraşul Los Angeles pentru a se muta la Paris în toamna anului trecut.

Admirator al culturii franceze, tatăl meu mi-a transmis această pasiune. Părinţii mi-au permis să joc în primul meu film care a fost turnat de un regizor francez. Am început apoi să învăţ limba franceză, am revenit de multe ori la Paris de-a lungul anilor pentru a o exersa. Am participat şi la câteva cursuri de franceză de când m-am mutat aici. În prezent, am o motivaţie uriaşă pentru a-mi îmbunătăţi cunoştinţele de franceză – Natalie Portman.

Cineastul francez Luc Besson a fost acela care, în 1994, i-a oferit primul ei rol – unul anglofon – în filmul “Leon”, pe vremea în care Natalie Portman avea vârsta de 12 ani.

De atunci, actriţa americană şi-a construit o carieră prestigioasă. Pe lângă faptul că este absolventă a universităţii americane Harvard, lunga ei filmografie cuprinde lungmetraje regizate de unii dintre cei mai apreciaţi regizori din cinematografia contemporană.

Natalie Portman a interpretat roluri în pelicule regizate de Woody Allen (“Toţi spun: Te iubesc!”), Tim Burton (“Atacul marţienilor!”), Wong Kar-wai (“Iubire cu gust de afine”) şi Wes Anderson (“Un tren numit Darjeeling”).

Actriţa a colaborat şi cu George Lucas, cu ocazia filmelor care compun cea de-a doua trilogie din franciza “Războiul stelelor”.

Foto: Natalie Portman – cinemagia

Citiţi şi:
17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

08
/09
/20

Emoție și participare cu toate simțurile la proiecția eveniment a filmului „Transalpina, Drumul Regilor”, de Dumitru Budrala, vizionată din bărci, în cadrul Astra Film Festival 2020. Cele peste 30 de bărci și hidrobiciclete care au plutit duminică seara pe lacul din Muzeul Astra Sibiu s-au legănat în aplauzele îndelungate ale spectatorilor, care au mulțumit astfel pentru experiența splendidă de care au avut parte, într-un cadru feeric, înconjurați de mori de vânt și stuf, având deasupra cerul înstelat.

08
/09
/20

Marele ecran, ambianța din sală, noi premiere, meniurile cu popcorn și întreaga experiență cinematografică incomparabilă revin cu intensitate și în deplină siguranță din 15 septembrie în cele patru locații Cineplexx – Băneasa (Băneasa Shopping City), Titan (Auchan Titan), Satu-Mare (Shopping City Satu-Mare ) și Sibiu (Shopping City Sibiu), iar din 16 septembrie în cea de-a cincea, odată cu inaugurarea noului multiplex din Shopping City Târgu-Mureș.

07
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în România la TIFF și Astra, „Așteptați răspunsul operatorului” (2020), de Pavel Cuzuioc, regizor de origine basarabeană stabilit în Austria, este un reușit documentar filmat în Republica Moldova, Ucraina, România și Bulgaria. Portretul tandru al unei regiuni, având ca protagoniști instalatori de telefonie, televiziune prin cablu și internet.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »