Natalie Portman, impresionantă la Veneția în rolul lui Jackie Kennedy
https://www.ziarulmetropolis.ro/natalie-portman-impresionanta-la-venetia-in-rolul-lui-jackie-kennedy/

Colaborarea dintre cineastul Pablo Larraín şi actriţa Natalie Portman la filmul Jackie a fost primită cu entiziasm la Festivalul de Film de la Veneţia. Lungmetrajul despre viaţa lui Jackie Kennedy în momentele şi zilele ulterioare morţii soţului ei se află în competiţie pentru marele premiu.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2016

Pornind de la interviul în care Jackie Kennedy rememorează moartea soțului său, președintele SUA John Fitzgerald Kennedy, regizorul chilian face o incursiune în personalitatea complexă și contradictorie a unei femei care a fost un simbol al secolului XX.Natalie Portman

Interpretarea “magistrală” oferită de Natalie Portman este considerată de critici demnă de un al doilea Oscar. Actriţa a mai primit râvnita statuetă în 2011, pentru Black Swan.

Actriţa născută în Israel a primit rolul lui Jackie la şase ani distanţă după ce acesta îi fusese încredinţat lui Rachel Weisz, pe când proiectul se afla în mâinile lui Darren Aronofski, soțul de atunci al actriţei britanice. Despărțirea celor doi a făcut ca proiectul să ajungă la Pablo Larraín, care a ales-o pe Natalie pentru acest rol.

Foto: Natalie Portman – facebook

Citiţi şi:
24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

20
/09
/21

Între 20 septembrie și 15 noiembrie, proiectul interdisciplinar „Noi împotriva noastră. Intervenție culturală pentru destigmatizarea bolilor psihice” continuă derularea la nivel național a seriei de activități artistice și de conștientizare dedicate cu precădere membrilor rețelei de sprijin din jurul persoanelor afectate de boli psihice, dar și publicului larg. 

17
/09
/21

OPINIE Mai mulţi cineaşti români importanţi, deopotrivă producători şi regizori, printre care Stere Gulea, Tudor Giurgiu, Ada Solomon şi Nae Caranfil, îşi exprimă nemulţumirea faţă de felul în care se desfăşoară concursurile de finanţare organizate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

16
/09
/21

Caravana Metropolis- cinema în aer liber se întoarce în Piața Sfatului din Brașov cu cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase. Acestea vor putea fi urmărite între 21 și 26 septembrie, de la ora 20:00, în spațiul de proiecție amenajat în centrul Brașovului. Intrarea la proiecții este liberă.

16
/09
/21

Cea de-a 5-a ediție Bucharest Short Film Festival va avea loc în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul Godot - Palatul Bragadiru (17 și 23, în aer liber) și Cinemateca Eforie (18 -22).

15
/09
/21

Independența Film lansează în cinema din 17 septembrie, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: „Lux Æterna”, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul „Vocea umană”/ „The Human Voice”, care o are protagonistă pe Tilda Swinton, purtând haine semnate de Balenciaga.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.