Natalie Portman, impresionantă la Veneția în rolul lui Jackie Kennedy
https://www.ziarulmetropolis.ro/natalie-portman-impresionanta-la-venetia-in-rolul-lui-jackie-kennedy/

Colaborarea dintre cineastul Pablo Larraín şi actriţa Natalie Portman la filmul Jackie a fost primită cu entiziasm la Festivalul de Film de la Veneţia. Lungmetrajul despre viaţa lui Jackie Kennedy în momentele şi zilele ulterioare morţii soţului ei se află în competiţie pentru marele premiu.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2016

Pornind de la interviul în care Jackie Kennedy rememorează moartea soțului său, președintele SUA John Fitzgerald Kennedy, regizorul chilian face o incursiune în personalitatea complexă și contradictorie a unei femei care a fost un simbol al secolului XX.Natalie Portman

Interpretarea „magistrală” oferită de Natalie Portman este considerată de critici demnă de un al doilea Oscar. Actriţa a mai primit râvnita statuetă în 2011, pentru Black Swan.

Actriţa născută în Israel a primit rolul lui Jackie la şase ani distanţă după ce acesta îi fusese încredinţat lui Rachel Weisz, pe când proiectul se afla în mâinile lui Darren Aronofski, soțul de atunci al actriţei britanice. Despărțirea celor doi a făcut ca proiectul să ajungă la Pablo Larraín, care a ales-o pe Natalie pentru acest rol.

Foto: Natalie Portman – facebook

24
/01
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Sam Mendes, "1917" (2019) este în primul rând o demonstraţie de virtuozitate tehnică. Un film care trivializează tragedia teribilă a războiului şi o transformă într-o cursă contracronometru cu obstacole, ca un joc pe calculator. Spectaculos, dar sărac în idei.

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

Page 1 of 25612345...102030...Last »