Nebun din dragoste – un spectacol cu Diana Cavallioti şi Mihai Călin
https://www.ziarulmetropolis.ro/nebun-din-dragoste-un-spectacol-cu-diana-cavallioti-si-mihai-calin/

Teatrul Naţional Bucureşti anunţă redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, „Nebun din dragoste“, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Un articol de Andrada Văsii|28 octombrie 2013

Teatrul Național București anunță redeschiderea Sălii Atelier cu un nou spectacol, Nebun din dragoste, de Sam Shepard, în regia lui Claudiu Goga, a cărui premieră va avea loc duminică 3 noiembrie 2013, de la ora 20.00.

Traducerea este semnată de Andrei Marinescu, iar coincidența face ca piesa să se fi jucat pentru prima dată în România tot pe această scenă, de la „Atelier”, atunci în limba engleză, în regia și interpretarea lui Adrian Pintea.

Piesa aparține unuia dintre cei mai cunoscuți dramaturgi contemporani, un artist revoltat și nonconformist, celebru nu numai în lumea teatrului, dar și în industria de film de la Hollywood, cu o activitate care s-a bucurat încă de la debut de un succes constant.

Numai ca dramaturg, de-a lungul a cinci decenii a scris peste 50 de piese. În regia lui Robert Altman i-a dat viață eroului său Eddie, din ecranizarea „Fool for love”, având-o ca parteneră pe Kim Basinger.

Un Nebun din dragoste iubeşte pe scena de la Sala Atelier

Nebun din dragoste este „o poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței și iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor, spune regizorul actualei montări. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei…”.

Nebun din dragoste

Mihai Călin şi Diana Cavallioti joacă în spectacolul „Nebun din dragoste“

O dramă bazată pe o suită de revelații amare, despre un cuplu imposibil și disperarea unor vieți al căror dramatism se potențează reciproc, în care îi veți reîntâlni pe Gavril Pătru, Mihai Călin, Ioan Andrei Ionescu și pentru prima dată într-un spectacol TNB, pe mai tânăra lor colegă, Diana Cavallioti. Decorurile au fost create de Ștefan Caragiu, costumele de Liliana Cenean, muzica de Valentin Luca.

Citiți și: Revizorul. Gogol a renăscut la TNB 

Prodigioasa carieră de dramaturg, scenarist, actor și regizor a lui Sam Shepard a fost răsplătită cu importante premii,  între care:  un Pulitzer, câteva premii Obie – două numai cu această piesă (în 1984), Medalia de Aur pentru Dramaturgie a Academiei Americane de Arte și Litere, multe altele.

Următoarea reprezentație va avea loc marți 5 noiembrie, de la ora 20.00.

Foto credit: Bogdan Spătaru, spectacolul Nebun din dragoste

 

 

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.