Neidentificat – proiecții speciale în țară, în prezența echipei
https://www.ziarulmetropolis.ro/neidentificat-proiectii-speciale-in-tara-in-prezenta-echipei-din-6-august-in-cinema/

Proiecţie de Gală la Cinema City AFI Cotroceni pe 3 august –
Neidentificat, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Apetri, intră în cinematografele din România din 6 august, distribuit de Transilvania Film.

Un articol de Petre Ivan|4 august 2021

Filmul va avea în prima parte a lunii august mai multe proiecții speciale, în prezența echipei, în mai multe orașe din țară – București, Constanța, Iași, Sfântul Gheorghe, Eforie Sud.

Prima Proiecție de Gală a filmului a avut loc pe 2 august, în Timișoara, la Cinema City Timișoara Iulius Mall, unde Bogdan Apetri și Bogdan Farcaș au stat de vorbă cu publicul prezent și au răspuns la întrebările despre film și subiectele sensibile pe care acesta le ridică, alături de Silvia Matei, vicepreședinta Asociației Tinerilor Romi din Timișoara.

Premiera națională Neidentificat a avut loc pe 27 iulie, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a fost recompensat cu Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Zilele Filmului Românesc.

„A fost o experiență deosebită să fiu în fața publicului clujean cu ocazia premierei naționale, și mai ales să reprezint – alături de actorii care au fost prezenți la TIFF – întreaga echipă care a lucrat din greu la realizarea filmului. Dedic premiul primit fiecărui membru al echipei si tuturor actorilor, de la primul până la ultimul – e al lor, nu al meu. Am fost foarte impresionat de reacțiile extrem de calde primite de la publicul din Cluj, sperăm că vom trăi același lucru și în celelalte orașe din țară, unde abia așteptăm să ajungem la întâlnirea cu iubitorii de film.”, a declarat regizorul Bogdan Apetri.

O co-producţie România-Cehia-Letonia, Neidentificat este un policier care reușește să îmbine cu succes suspansul unui thriller, cu misterul caracteristic filmelor polițiste și atmosfera autentică de film noir, explorând cu mult tact și intensitate peisajul interior al minţii şi sufletului uman. Din distribuție fac parte Bogdan Farcaș, Dragoș Dumitru, Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Olimpia Mălai, Ana Popescu, Andrei Aradits, Kira Hagi, Ion Bechet.

În prima parte a lunii august vor avea loc mai multe proiecții speciale Neidentificat în câteva din orașele din țară. După Timișoara, echipa filmului revine la București unde pe 3 august are loc premiera de gală la Cinema City AFI Controceni, de la ora 20:00. Tot la București, pe 5 august, la Cinema Muzeul Țăranului, echipa filmului invită publicul la dezbatere. În deschidere va vorbi sociologul Gelu Duminică. Biletele pentru ambele evenimente au fost deja puse în vânzare la casieriile cinematografelor sau online.

De la București echipa filmului pleacă spre Constanța, unde va avea loc o proiecție specială sâmbătă 7 august, de la ora 19:00, la Cinema City Constanța City Park. Iar pe 9 august Neidentificat ajunge alături de echipă în Iași, orașul natal al actorului Bogdan Farcaș. Proiecția specială va avea loc în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași, de la ora 20:00.

„Fiind ieșean, pentru mine e foarte emoționant să ajung cu acest film aici. Crescut acolo, pe străzile Păcurariului de demult, educat acolo la Liceul Mihai Eminescu și IATC George Enescu și alergat acolo pe Copoul acela magic cu iz de dragoste și tei. Or, pe 9 august mă întorc ACASĂ. E ca și cum mama, tata, profesorii și prietenii m-au trimis în lume sa fac ceva și acum revin cu desaga plină să le arăt ce am făurit și eu pe lumea asta. Sper tare mult să le placă într-atâta cât să-mi ofere un zâmbet și un `bine ai venit acasă` la final.”, a spus Bogdan Farcaș.

Pelicula poate fi văzută și în cadrul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, fiind unul din cele 5 filme din competiția oficială. Proiecția din Sfântul Gheorghe va avea loc pe 10 august, pentru ca imediat, pe 12 august, să ajungă la Eforie Sud, în Grădina de Vară din cadrul inițiativei Eforie Colorat, un spațiu outdoor inaugurat recent pentru iubitorii de film.

Programul proiecțiilor din cinema pentru săptămâna 6 – 12 august va fi anunțat în curând pe www.transilvaniafilm.ro.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.