Nemira lansează primul imprint de manga din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/nemira-lanseaza-primul-imprint-de-manga-din-romania/

Primul imprint de manga în limba română, NEZUMI by Nemira, vă invită la un eveniment special la Fandom Cărtureşti din Mall Băneasa, joi, 29 septembrie, de la ora 18:30.

Un articol de Liliana Matei|27 septembrie 2022

Participă la eveniment traducătorii celor două serii – „Mireasa Străvechiului Mag”, „Regatele Ruinei”, scriitorul și coordonatorul imprintului  – Marian Coman, Șerban Georgescu – fondatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”.

Vor fi prezenți Alex Paraschiv, cu un atelier de Caligrafie, Cristi Diaconu, cu două momente speciale de taiko (tobe japoneze) și Alexandra Baranyi, cu un atelier de Origami. Traducătorii seriilor vor răspunde întrebărilor din public despre universul manga și despre scenele din spatele cortinei, iar la final vor rămâne pentru o sesiune de autografe.

Toți iubitorii culturii japoneze care vor fi prezenți vor avea posibilitatea să interacționeze cu oamenii din spatele cărților, precum și acces la atelierele gratuite, oferite de Centrul de Studii Româno – Japoneze „Angela Hondru” (CSRJ-AH). CSRJ-AH și-a dorit, încă de la început, să fie echivalentul unui centru cultural dedicat Japoniei, în București.  Împreună cu editura Nemira, instituția își dorește să construiască o adevărată scenă pentru manga în România prin evenimente, dezbateri, scene din culise și multe alte surprize pentru comunitatea pasionată de cultura japoneză, dar și pentru cei care o descoperă pentru prima dată.

Puteți urmări noutățile NEZUMI pe Instagram: @NEZUMI_bynemira, care își propune să creeze o comunitate unită a fanilor manga și să aducă în discuție teme interesante ale acestui univers magic și pe Tik Tok: tiktok.com/@nezumi_bynemira.

„Mireasa Străvechiului Mag” spune povestea unei orfane abandonate de oameni, tulburate de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, ea își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Traducere din limba japoneză: Antonia Ivanciu, Cosmin Tița, Mălina Coșan

Seria a devenit un real fenomen când a fost lansată, cu peste 2 milioane de exemplare vândute și numeroase premii câștigate.

Seria „Regatele Ruinei” aduce în prim plan bătălia între știință și magie. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune.

Traducere din limba japoneză: Alexandra Baranyi, Andrei Perciun

„Modul în care Yoruhashi folosește beta este impresionant când e vorba de expresii, fundaluri, acțiuni, și magia făcută de vrăjitoare și vrăjitori, arme militare și tehnologie.”Fiecare volum din „Regatele Ruinei” va apărea lunar, pe data de 10, iar cele din „Mireasa Străvechiului Mag” pe 20.

Yamazaki Koré s-a născut la data de 10 iunie 1990, la Hokkaidō, Japonia. A devenit pasionată de mitologiile lumii și științele oculte în școala primară, când a descoperit operele autorilor manga Yoshikawa Utata și Minagi Tokuichi. A debutat cu prima sa manga numită Futari no Renai Shoka („Două rafturi cu cărți de dragoste”) în 2013, urmată de Mahoutsukai no Yome („Mireasa Străvechiului Mag”) în 2014, prima serie care a primit și adaptare anime. În același an a publicat manga Frau Faust („Doamna Faust”), cea mai recentă publicație fiind Goosuto ando Wicchi („Fantoma și vrăjitoarea”, 2021). Opera ei este influențată atât de autori clasici, precum Edgar Allan Poe și Goethe, cât și de autori contemporani, fiind fană a seriei „Harry Potter”. Autoarea declară că a fost puternic inspirată de orașul natal și de poveștile cu zâne și vrăjitori citite în copilărie.

Yoruhashi este un mangaka (artist manga) japonez. Este cunoscut ca autor al „Tsurugi no Oukoku” / „The Kingdom Of Caliburn” („Regatul sabiei”) și „Hametsu no Oukoku” / „The Kingdoms Of Ruin” („Regatele ruinei”).

A debutat ca artist manga în 2014 cu „The Kingdom Of Caliburn”, pe aplicația de manga Comico și a continuat această serie până în 2019. A urmat apoi începutul seriei „The Kingdoms Of Ruin” („Regatele ruinei”), publicat pe mai multe site-uri: Gekkan Comic Garden, Manga Door, Pixiv Comic, Magcomi.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.

28
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 28 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Numărul 2 de David Foenkinos – recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Iulianei Glăvan – ce aduce în prim-plan povestea unui destin atipic, a celui care a pierdut rolul lui Harry Potter în una dintre cele mai celebre ecranizări din toate timpurile. Este posibil ca un eșec să devină o sursă de putere? Romanul scriitorului francez oferă în locul unui răspuns o minunată parabolă despre virtuțile reconstruirii sinelui.

19
/02
/24

Crime Scene Press vă propune o lectură perfectă pentru luna februarie: romanul proaspăt ieșit de sub tipar Stăpânul Muntelui, de Anders de la Motte (trad. Daniela Ionescu), unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori suedezi de crime. Acest mistery care dă dependență, cu o atmosferă care te va bântui, te prinde de la prima pagină, urmărind o detectivă talentată care investighează una dintre cele mai întunecate laturi ale psihicului omenesc.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.