NexT Kids – ziua copiilor și a jocurilor la Festivalul NexT
https://www.ziarulmetropolis.ro/next-kids-ziua-copiilor-si-a-jocurilor-la-festivalul-next-2/

Festivalul Internaţional de Film NexT (7-11 aprilie 2016) găzduieşte pentru cel de-al 7-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani. NexT Kids se va desfăşura sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Cinema Elvire Popesco de la Institutul Francez. Proiecţiile vor începe la orele 10.30 şi 11.30. Preţul unui bilet este de 5 lei.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2016

Programul NexT Kids este compus, ca și la edițiile anterioare, din două etape: proiecția filmelor și jocurile derivate din temele sau personajele acestora.

Filmele din programul de anul acesta, 9 scurtmetraje din Taiwan, Spania, Canada, Franţa, Ungaria, Olanda şi Iran, povestesc fără cuvinte, dar cu inventivitate, graţie și umor despre salturi până la cer, stele căzătoare, lupte, urmăriri, acrobaţii, zdruncinături!

Micuții spectatori, dar și adulții ce-i însoțesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri și tehnici de desen, animație, sunet şi montaj de cele mai năstruşnice idei, care numai în filme se pot realiza, de multă zăpadă în aprilie şi chiar şi de nişte suspans.

Filmele NexT Kids

Ballone di Cannone, Olanda, 2015

Noapte după noapte, Eduardo, asistat de acrofobul Loet, se ambiţionează să execute acrobaţii uluitoare sub cupola circului.

Hey Deer!: Ungaria, 2015

Un cerb dă toată ziua zăpada, dar cutremurele din fiecare noapte îi îngroapă iar şi iar casa în nămeţi.

Moon and Wolf/ Lune et le Loup/ Bebe Luna şi lupul, Franța, 2014

Noapte, un oraş adormit, o bucătărie pustie, un cuptor cu microunde, un biberon încălzindu-se, o fetiţă gângurind. Cine o va hrăni?

MoonDog/ Câinele lunatic, Spania, 2015NexT Kids

Spiffy e flămând, aşa că încearcă să devoreze luna.

Music Dances/ Muzica dansează, Canada, 2015

Muzica dansează spune, fără niciun singur cuvânt, o poveste despre dragoste, un sentiment des întâlnit, şi despre modul în care, adesea, oamenii încearcă să o câştige.

Mustard/ Muştar, Taiwan, 2015

Un filmuleţ animat despre Muştar, un câine din rasa corgi, care îşi adoră stăpânul în asemenea măsură încât imediat ce acesta pleacă la serviciu, începe să îl imite în tot şi în toate.

Oa, Spania, 2015

În stepa singuratică a Mongoliei, o stea căzătoare se desprinde din ceruri, schimbând destinul unor copii care pornesc într-o lungă călătorie.

Two Peaches for Three Warriors/ Două piersici la trei războinici, Taiwan, 2015

Trei războinici nu ştiu cum să împartă două piersici astfel încât să aibă fiecare parte egală şi ajung să se lupte cu încrâncenare. Cum s-ar putea soluţiona problema?

Scarecrow’s Heart/ Ghalb-e-matarsak/ Sufletul sperietorii, Iran, 2015

În plină iarnă, pierdută în mijlocul unui câmp îngheţat, o vrăbiuţă se ascunde sub hainele unei sperietori ca să scape atacurile ciorilor flămânde.

Biletele și abonamentele pentru cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se pot achiziționa online de pe eventbook.ro.

Foto: NexT Kids – nextfilmfestival.ro

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.

Pagina 1 din 27512345...102030...Ultima »