NexT Kids – ziua copiilor și a jocurilor la Festivalul NexT
https://www.ziarulmetropolis.ro/next-kids-ziua-copiilor-si-a-jocurilor-la-festivalul-next-2/

Festivalul Internaţional de Film NexT (7-11 aprilie 2016) găzduieşte pentru cel de-al 7-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 12 ani. NexT Kids se va desfăşura sâmbătă, 9 aprilie 2016, la Cinema Elvire Popesco de la Institutul Francez. Proiecţiile vor începe la orele 10.30 şi 11.30. Preţul unui bilet este de 5 lei.

Un articol de Petre Ivan|29 martie 2016

Programul NexT Kids este compus, ca și la edițiile anterioare, din două etape: proiecția filmelor și jocurile derivate din temele sau personajele acestora.

Filmele din programul de anul acesta, 9 scurtmetraje din Taiwan, Spania, Canada, Franţa, Ungaria, Olanda şi Iran, povestesc fără cuvinte, dar cu inventivitate, graţie și umor despre salturi până la cer, stele căzătoare, lupte, urmăriri, acrobaţii, zdruncinături!

Micuții spectatori, dar și adulții ce-i însoțesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri și tehnici de desen, animație, sunet şi montaj de cele mai năstruşnice idei, care numai în filme se pot realiza, de multă zăpadă în aprilie şi chiar şi de nişte suspans.

Filmele NexT Kids

Ballone di Cannone, Olanda, 2015

Noapte după noapte, Eduardo, asistat de acrofobul Loet, se ambiţionează să execute acrobaţii uluitoare sub cupola circului.

Hey Deer!: Ungaria, 2015

Un cerb dă toată ziua zăpada, dar cutremurele din fiecare noapte îi îngroapă iar şi iar casa în nămeţi.

Moon and Wolf/ Lune et le Loup/ Bebe Luna şi lupul, Franța, 2014

Noapte, un oraş adormit, o bucătărie pustie, un cuptor cu microunde, un biberon încălzindu-se, o fetiţă gângurind. Cine o va hrăni?

MoonDog/ Câinele lunatic, Spania, 2015NexT Kids

Spiffy e flămând, aşa că încearcă să devoreze luna.

Music Dances/ Muzica dansează, Canada, 2015

Muzica dansează spune, fără niciun singur cuvânt, o poveste despre dragoste, un sentiment des întâlnit, şi despre modul în care, adesea, oamenii încearcă să o câştige.

Mustard/ Muştar, Taiwan, 2015

Un filmuleţ animat despre Muştar, un câine din rasa corgi, care îşi adoră stăpânul în asemenea măsură încât imediat ce acesta pleacă la serviciu, începe să îl imite în tot şi în toate.

Oa, Spania, 2015

În stepa singuratică a Mongoliei, o stea căzătoare se desprinde din ceruri, schimbând destinul unor copii care pornesc într-o lungă călătorie.

Two Peaches for Three Warriors/ Două piersici la trei războinici, Taiwan, 2015

Trei războinici nu ştiu cum să împartă două piersici astfel încât să aibă fiecare parte egală şi ajung să se lupte cu încrâncenare. Cum s-ar putea soluţiona problema?

Scarecrow’s Heart/ Ghalb-e-matarsak/ Sufletul sperietorii, Iran, 2015

În plină iarnă, pierdută în mijlocul unui câmp îngheţat, o vrăbiuţă se ascunde sub hainele unei sperietori ca să scape atacurile ciorilor flămânde.

Biletele și abonamentele pentru cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se pot achiziționa online de pe eventbook.ro.

Foto: NexT Kids – nextfilmfestival.ro

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.