Nicolas Simion, câştigătorul Concursului New Jazz Works
https://www.ziarulmetropolis.ro/nicolas-simion-castigatorul-concursului-new-jazz-works/

Saxofonistul Nicolas Simion este câştigătorul concursului de compoziţie New Jazz Works, inclus în agenda Bucharest Jazz Festival – evenimentul organizat în luna septembrie 2016 de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|19 Iulie 2016

Competiţia, iniţiată de Lucian Ban şi aflată anul acesta la a doua ediţie, încurajează compozitorii români de jazz să își exprime creativitatea, printr-o bursă de 3000 de euro, acordată de un juriu format, în acest an, din Mircea Tiberian, Dan Ionescu și Cristian Soleanu – câștigătorul primei ediții, cu lucrarea The Elements.

Nicolas Simion

Nicolas Simion

Nicolas Simion a studiat clarinetul și pianul, apoi saxofonul și flautul ca autodidact, iar compoziția și dirijatul de orchestră în particular și a compus în ultimii 30 de ani numeroase lucrări pentru formații mici de jazz dar şi pentru ansambluri mari.

În creațiile sale se întrepătrund sugestii folclorice cu elemente ale jazzului modern și muzicii contemporane.

Lucrarea concepută pentru Bucharest Jazz Festival a fost gândită pentru o formulă de sextet cu muzicieni străini și români alături de care Nicolas Simion a cântat constant: Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Fausto Beccalossi, Chris Dalgren, Silvio Morger.

Foto: Nicolas Simion – facebook

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

04
/12
/18

Opera Națională București prezintă vineri, 7 decembrie 2018, începând cu ora 18:30 „Don Carlo”, operă în patru acte de Giuseppe Verdi.  Regia, decorul, costumele și luminile spectacolului poartă semnătura lui Mario De Carlo. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. Corul Operei Naționale București va fi pregătit de către Daniel Jinga.

04
/12
/18

Joi, 6 și vineri, 7 decembrie 2018, Filarmonica „George Enescu” celebrează legăturile cultural-istorice cu Franța printr-un „Omagiu francofoniei”, un concert Berlioz, Debussy, Ravel, Lalo, la care solistul invitat va fi celebrul violonist David Grimal, fondator al ansamblului francez „Les Dissonances“.

30
/11
/18

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, organizat de Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, și-a deschis porțile în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, cu o mulțime de puncte de atracție, ateliere și locuri de distracție pentru cei mici. Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, a prezentat obiectivele de atracție ale Târgului, precum și spectacolele și surprizele pe care instituția le pregătește în luna decembrie.

28
/11
/18

"Cade zăpada, / Tu nu vei veni în seara asta / Cade zăpada / Şi inima mea se îmbracă în negru, / Acest cortegiu mătăsos, / Cu totul în lacrimi albe / Pasărea pe creangă / Jeleşte farmecul. (...)". "Tombe la neige", unul din marile succese ale lui Salvatore Adamo, a fost un mare hit în Franța anului 1963.

26
/11
/18

„Asta vreau în rai... cuvintele să devină note muzicale şi conversaţiile să fie simfonii.” – Tina Turner. Legendara cântăreaţă a împlinit, astăzi, 79 de ani. În cei 50 de ani de activitate „regina rock and roll-ului“, considerată  una dintre cele mai bune cântăreţe din istorie, a vândut peste 200 de milioane de albume și a fost recompensată cu opt premii Grammy.

23
/11
/18

RadiRo – singurul festival din lume dedicat orchestrelor radio – unul dintre cele mai tinere festivaluri de această amploare din România, se apropie de final! Creat în 2012 ca o alternativă în anii în care nu se derulează Festivalul Internațional ”George Enescu”, RadiRo este un eveniment produs și organizat o dată la doi ani de Radio România.

Page 1 of 12512345...102030...Last »