Nicolas Simion, câştigătorul Concursului New Jazz Works
https://www.ziarulmetropolis.ro/nicolas-simion-castigatorul-concursului-new-jazz-works/

Saxofonistul Nicolas Simion este câştigătorul concursului de compoziţie New Jazz Works, inclus în agenda Bucharest Jazz Festival – evenimentul organizat în luna septembrie 2016 de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|19 iulie 2016

Competiţia, iniţiată de Lucian Ban şi aflată anul acesta la a doua ediţie, încurajează compozitorii români de jazz să își exprime creativitatea, printr-o bursă de 3000 de euro, acordată de un juriu format, în acest an, din Mircea Tiberian, Dan Ionescu și Cristian Soleanu – câștigătorul primei ediții, cu lucrarea The Elements.

Nicolas Simion

Nicolas Simion

Nicolas Simion a studiat clarinetul și pianul, apoi saxofonul și flautul ca autodidact, iar compoziția și dirijatul de orchestră în particular și a compus în ultimii 30 de ani numeroase lucrări pentru formații mici de jazz dar şi pentru ansambluri mari.

În creațiile sale se întrepătrund sugestii folclorice cu elemente ale jazzului modern și muzicii contemporane.

Lucrarea concepută pentru Bucharest Jazz Festival a fost gândită pentru o formulă de sextet cu muzicieni străini și români alături de care Nicolas Simion a cântat constant: Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Fausto Beccalossi, Chris Dalgren, Silvio Morger.

Foto: Nicolas Simion – facebook

11
/08
/20

Daniel Dorobanțu pregătește un concert cinematic ce prezintă în avanpremieră următorul album. Artistul va cânta în Munții Parâng, iar concertul va fi transmis LIVE, duminică, 16 august, de la ora 21:00.

11
/08
/20

Duminică, 16 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” invită publicul la al cincilea concert al Stagiunii Estivale, eveniment care îi are ca invitați pe actorul Marius Manole și ansamblul Young Beats, coordonat de Zoli Toth. Concertul este intitulat „Ave Maria” și va fi dirijat de Anna Ungureanu – dirijor principal al renumitului ansamblu coral.

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

Pagina 1 din 15012345...102030...Ultima »