Nicu Alifantis, în turneu cu muzică de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/nicu-alifantis-in-turneu-cu-muzica-de-teatru/

Nicu Alifantis şi FragileBand anunţă un turneu naţional excepţional: Memorabilia, o călătorie emoţionantă în muzica de teatru pe care a scris-o pentru spectacolele unora dintre cei mai importanţi regizori români.

Un articol de Liliana Matei|31 martie 2019

Memorabilia înseamnă un spectacol de aproape două ore alături de FragileBand: Mihai Neniță, Răzvan Mirică, Lyuben Gordievski, Adrian Flautistu.

Memorabilia înseamnă un tur de forță în 20 de orase, un turneu care ajunge în toate regiunile țării: Braşov – 1 octombrie, Târgu Mureş -2 octombrie, Turda – 3 octombrie, Arad – 4 octombrie, Constanța – 7 octombrie, Tulcea – 8 octombrie, Ploieşti – 10 octombrie, Craiova – 12 octombrie, Timişoara – 13 octombrie,  Deva – 14 octombrieBrăila 22 octombrie, Galați – 23 octombrie, Iaşi – 24 octombrie, Chişinău – 25 octombrie, Suceava – 26 octombrie, Focşani – 27 octombrie, Piatra Neamț – 30 octombrie, Bistrița 31 octombrie, Cluj – 1 noiembrie.

Nicu Alifantis a debutat în muzică la 19 ani la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, orașul său natal, al cărui cetățean de onoare este din 2017, iar în cei peste 45 de ani de activitate a semnat muzica pentru 118 spectacole de teatru, în regia celor mai importanți regizori ai teatrului românesc. În paralel cu activitatea din teatru și-a desfășurat și activitatea concertistică fiind autorul unora dintre cele mai emoționante cântece scrise pe versuri ale poeților români clasici și contemporani.

Cu 17 albume discografice individuale, 6 albume de autor, 11 albume cu colecții, dar prezent și pe 28 de compilatii, Nicu Alifantis a susținut până în prezent peste 5200 de concerte în tară și în străinătate, fiind astfel unul dintre cei mai prolifici cantautori contemporani. Activitatea sa include și apariții editoriale – volume de poezie, proză sau memorialistică.

Turneul Memorabilia este însoțit de un BOX SET de colecție „NICU ALIFANTIS -MEMORABILIA-THEATRE MUSIC COLLECTION”, editat în 1000 de exemplare semnate și numerotate de autor în original. Acesta conține:  CARTEA MUZICILOR DE TEATRU, în două volume, CARTEA DISCURILOR, 8 DISCURI AUDIO [CD], 2 DISCURI VIDEO [DVD], MINI-POSTER imagine din spectacolul „A Treisprezecea Noapte” [FNT – Teatrul Bulandra, 2017], 8 CARTOLINE DE COLECȚIE [schițe de decor],  4 CARTOLINE DE COLECȚIE [afișele spectacolului și expoziției „A Treisprezecea Noapte”], 1 PACHET de 9 SUPORȚI DE PAHARE [cu schițe de costume semnate Corina Grămoșteanu] și CERTIFICATul box set-ului.

Pentru cei care vor să cumpere în avans această colecție impresionantă de muzică de teatru, Memorabilia poate fi găsită pe alifantis.ro.

Albumul de colecție va putea fi achiziționat și în timpul turneului național Memorabilia, la sălile de spectacol din fiecare oraș. De-a lungul verii, în online veți descoperi povești emoționante din colaborările la spectacolele de teatru din colecția Memorabilia, povestite chiar de Nicu Alifantis.

Turneul Memorabilia este produs de Sublime. Până în 4 aprilie, biletele sunt disponibile doar fanilor înregistrați pe site-ul alifantis.ro, în baza unui cod pe care-l va primi fiecare via newsletter. Începând cu data de 4 aprilie, biletele vor fi disponibile publicului larg și pot fi achiziționate din rețeaua magazinelor Flanco, de la casele de bilete ale sălilor de spectacole sau online de pe www.sublime.ro.

18
/12
/23

Pe 21 ianuarie 2024, la Sala Palatului, va avea loc un nou şi captivant show DISNEY : FROZEN – 10 ani.  Spectacolul face parte din turneul prin care Disney celebrează la nivel mondial 10 ani de la lansarea personajului fenomen ce a revoluționat lumea filmelor de animație.

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).