Nikita Mihalkov, premiat special pentru întreaga carieră, la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/nikita-mihalkov-premiat-special-pentru-intreaga-cariera-la-locarno/

Regizorul rus Nikita Mihalkov, câştigător al unui Oscar pentru filmul ‘Burnt By The Sun’, a fost recompensat cu premiul Boccalino d’Oro la Festivalul internaţional de Film de la Locarno pentru întreaga sa carieră în slujba cinematografiei mondiale cu premiul criticii.

Un articol de Petre Ivan|18 August 2015

Nikita Mihalkov a mai câștigat Leul de Aur la Festivalul de la Veneția, Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes și a fost președinte ale Festivalului de Film de la Moscova.

În iunie 2014 Mihalkov s-a alăturat apelului internațional de eliberare a regizorului ucrainean Oleg Sențov, arestat de forțele de securitate ruse sub acuzația de terorism.

Festivalul internațional de Film de la Locarno este unul dintre festivalurile de top ale cinematografiei mondiale și are o istorie lungă și apreciată. Sunt extrem de fericit că acest festival mi-a acordat un premiu special pentru contribuția adusă cinematografiei, mai ales că acest premiu vine din partea criticilor independenți, pe care-i respect foarte mult. –  Nikita Mihalkov

Decizia de acordare a premiului regizorului rus a fost luată în unanimitate de membrii juriului, au transmis organizatorii festivalului.

Foto: Nikita Mihalkov – cinemagia

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

Page 1 of 23112345...102030...Last »