Nimeni nu-i perfect, în regia lui Radu Beligan, la Centrul Cultural UNESCO
https://www.ziarulmetropolis.ro/nimeni-nu-i-perfect-in-regia-lui-radu-beligan-la-centrul-cultural-unesco/

Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu îi invită pe iubitorii teatrului duminică 08 noiembrie şi duminică 15 noiembrie, de la ora 19.00, la spectacolul „Nimeni nu-i perfect” de Simon Williams, în regia lui Radu Beligan. Din distribuţie fac parte actorii: Silviu Biriş, Eugen Cristea, Andreea Șofron, Florentina Țilea/Rodica Ionescu.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2015

Nimeni nu-i perfect, de Simon Williams, este o comedie spumoasă, care îmbină umorul cu emoţia şi divertismentul cu reflecţia matură. Este o piesă care îmbină imbroglioul franţuzesc, gen Feydeau, cu comedia sentimentală de tip englezesc.

Un statistician abandonat de soţie, pus în situaţia de a-şi creşte singur, din greu, fiica adolescentă şi să-şi îngrijească tatăl îmbătrânit, scrie în orele libere, pe ascuns, romane siropoase în speranţa că vor fi publicate şi-i vor rotunji bugetul.

După numeroase încercări ratate, soarta îi surâde. Ultimul său roman este reţinut de o editură. Dar, pentru a răspunde imperativelor editurii, trebuie să-l semneze cu un pseudonim feminin. Şansa lui se transformă, astfel, într-un coşmar: editoarea doreşte să o întâlnească pe “autoare” pentru a-i înmâna personal premiul. Soluţia?

Statisticianul se travesteşte într-o femeie “bătrână şi morocănoasă” ca să poată semna contractul şi să încaseze banii. Cum, NImeni nu-i perfectînsă, editoarea este o femeie fermecătoare, statisticianul se îndrăgosteşte instantaneu, spre stupefacţia fiicei sale şi a tatălui.

NIMENI NU-I PERFECT – info

Regia:  RADU BELIGAN

Distribuţie:

SILVIU BIRIŞ

EUGEN CRISTEA

ANDREEA ŞOFRON

RODICA IONESCU/FLORENTINA ŢILEA

copilul ANDREEA MARIA POPESCU

Decorul:  PUIU ANTEMIR

Costumele:  IRINA SCHROTTER

Ilustraţia muzicală: IONUŢ ŞTEFǍNESCU

Mişcarea scenică: SANDRA MAVHIMA

Bilete se pot cumpăra de la casa de bilete a Centrului Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu sau aici.

Foto: Nimeni nu-i perfect – centrulculturalnb.ro

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.