„No Man’s Land”, în competiția Sleepwalkers a PÖFF Shorts
https://www.ziarulmetropolis.ro/no-mans-land-in-competitia-sleepwalkers-a-poff-shorts/

„No Man’s Land”, în regia lui Marius Olteanu, a fost selectat în competiţia internaţională Sleepwalkers a PÖFF Shorts, cel mai nou festival de scurtmetraje din zona baltică, care va avea loc în perioada 21 – 26 noiembrie, la Tallinn (Estonia).

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2017

PÖFF Shorts, parte a Tallinn Black Nights, a fost înființat anul acesta prin comasarea festivalurilor Animated Dreams și Sleepwalkers, inițiate la finalul anilor 1990. PÖFF Shorts este dedicat acum filmelor de scurt metraj și animațiilor.

Scurtmetrajul lui Marius Olteanu, o producție independentă Wearebasca, îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Vasiliana Pătru și Florian Mircea Nan.

Bazat pe evenimente reale, petrecute în 2016, filmul spune povestea unei femei care trebuie să se întoarcă urgent în țară cu tatăl ei, bolnav în fază terminală, de la o clinică din Germania. Ajunsă la granița cu România, ea își dă seama că nu poate merge mai departe.

Marius Olteanu a realizat scenariul și regia filmului. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, de costume s-a ocupat Alexandra Alma Ungureanu Stroe, de montaj – Ion Ioachim Stroe, iar de sunet – Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Marius Olteanu, Robert Fița și Ion Ioachim Stroe.

„No Man’s Land” a fost prezentat în selecția oficială a Transilvania International Film Festival 2017 și la Festival International du Film Francophone de Namur, în selecția „Regard du Present”.

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie. A regizat mai multe scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri, între ele numărându-se „Why don’t you dance?” și „Scor Alb”.

În prezent, el se află în preproducție cu primul său lungmetraj, „Monștri” (produs de Wearebasca și Parada Film), un film despre ultimele 24 de ore din viața unui cuplu aproape perfect. Marius Olteanu este și fotograf – primul lui album a fost lansat în 2011, când a avut loc și o expoziție.

Foto: No Man’s Land – facebook

05
/01
/23

Anul 2023 se anunţă bun pentru cinematografia română de festival. Vor avea premiera mondială filme provocatoare ale unor cineaşti consacraţi, precum şi o serie de debuturi promiţătoare în ficţiune sau documentar. Ziarul Metropolis a adunat într-o anchetă cele mai aşteptate titluri, cu declaraţii în exclusivitate de la regizorii lor.

04
/01
/23

„Taximetriști”, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, care invită spectatorii în viața de noapte a Bucureștiului prin intermediul a doi prieteni taximetriști și a clienților lor, îi aduce împreună pe același generic pe Monica Bîrlădeanu și Andi Vasluianu. Filmul are premiera în cinematografe pe 20 ianuarie, iar informațiile despre biletele puse deja în vânzare sunt disponibile pe site-ul taximetristi.film.

30
/12
/22

Am tot scris în ultimii ani, încă de dinainte de pandemie, despre diversificarea tot mai mare a cinematografiei române. Însă cred că 2022 a depăşit orice previziuni, cu un număr record de filme.

22
/12
/22

Pentru topul cu cele zece filme favorite din 2022, am ales doar titluri care au avut premiera mondială în acest an. La ele am adăugat alte zece menţiuni - cinci tot din 2022, plus alte cinci din 2021, dar recuperate abia în anul care tocmai se încheie.

21
/12
/22

În Ajun de Crăciun, de la ora 10:00, Daniela Zeca Buzura ne propune o întâlnire de colecție. Invitaţii, Cătălin Ştefănescu („Garantat 100%"), Marina Constantinescu („Nocturne") şi Irina Păcurariu („Reţeaua de idoli") ne invită să fim martorii unei profunde discuții jurnalistice, născută din 30 de ani experiență în media din România.

21
/12
/22

TVR Cultural întâmpină Sărbătoarea Crăciunului cu programe speciale, gândite să satisfacă exigențele telespectatorilor săi. Colinde, documentare de excepție, spectacole de balet, interviuri cu artiști de marcă, dar și piese de teatru care au intrat în istorie se regăsesc în grila de sărbătoare. Nu lipsesc filmele de sezon și nici edițiile speciale ale emisiunilor consacrate.

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.