„No Man’s Land”, în competiția Sleepwalkers a PÖFF Shorts
https://www.ziarulmetropolis.ro/no-mans-land-in-competitia-sleepwalkers-a-poff-shorts/

„No Man’s Land”, în regia lui Marius Olteanu, a fost selectat în competiţia internaţională Sleepwalkers a PÖFF Shorts, cel mai nou festival de scurtmetraje din zona baltică, care va avea loc în perioada 21 – 26 noiembrie, la Tallinn (Estonia).

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2017

PÖFF Shorts, parte a Tallinn Black Nights, a fost înființat anul acesta prin comasarea festivalurilor Animated Dreams și Sleepwalkers, inițiate la finalul anilor 1990. PÖFF Shorts este dedicat acum filmelor de scurt metraj și animațiilor.

Scurtmetrajul lui Marius Olteanu, o producție independentă Wearebasca, îi are în distribuție pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Ioan Paraschiv, Cătălin Pătru, Vasiliana Pătru și Florian Mircea Nan.

Bazat pe evenimente reale, petrecute în 2016, filmul spune povestea unei femei care trebuie să se întoarcă urgent în țară cu tatăl ei, bolnav în fază terminală, de la o clinică din Germania. Ajunsă la granița cu România, ea își dă seama că nu poate merge mai departe.

Marius Olteanu a realizat scenariul și regia filmului. Imaginea este semnată de Luchian Ciobanu, de costume s-a ocupat Alexandra Alma Ungureanu Stroe, de montaj – Ion Ioachim Stroe, iar de sunet – Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu. Producători sunt Claudiu Mitcu, Marius Olteanu, Robert Fița și Ion Ioachim Stroe.

„No Man’s Land” a fost prezentat în selecția oficială a Transilvania International Film Festival 2017 și la Festival International du Film Francophone de Namur, în selecția „Regard du Present”.

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie. A regizat mai multe scurtmetraje care au fost premiate la festivaluri, între ele numărându-se „Why don’t you dance?” și „Scor Alb”.

În prezent, el se află în preproducție cu primul său lungmetraj, „Monștri” (produs de Wearebasca și Parada Film), un film despre ultimele 24 de ore din viața unui cuplu aproape perfect. Marius Olteanu este și fotograf – primul lui album a fost lansat în 2011, când a avut loc și o expoziție.

Foto: No Man’s Land – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.