Noaptea Albă a Filmului Românesc aduce cineaștii în fața spectatorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-filmului-romanesc-aduce-cineastii-in-fata-spectatorilor/

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” şi J’ai Bistro din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie la Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Naţional al Tăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4,  Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” și J’ai Bistro din București.

,,Lupu”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață, cunoscut publicului pentru scurtmetrajul ,,O zi bună de plajă” – câştigător al Ursului de Aur (pentru scurtmetraj) la Festivalul de Film de la Berlin 2008, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, la Cinema Studio, de la ora 22:15.

Regizorul filmului și actorii Mihai Vasilescu și Ada Condeescu vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului.

Un alt debut regizoral inclus în programul Nopții Albe este și cel al Iuliei Rugină, ,,Love Building”. Filmul va rula la CinemaPRO începând cu ora 22:00, în prezența echipei: regizoarea, scenaristele Ana Agopian și Oana Răsuceanu și actorii Alexandru Papadopol și Dorian Boguță.

Noaptea Albă a Filmului Românesc

Legenda vie a muzicii ușoare românești, Margareta Pâslaru, vine la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Artista va fi prezentă la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, la proiecția filmului ,,Un film cu o fată fermecătoare”  (ora 21:00) și va discuta cu spectatorii despre unul dintre cele mai importante roluri din cariera sa.

Bucureștenii sunt așteptați şi la Cinema Elvira Popescu de la ora 23:30, la ,,O lună în Thailanda”, în prezența regizorului Paul Negoescu.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc

Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie.

Dianei 4 invită cinefilii de la Noaptea Albă a Filmului Românesc la o serie de documentare interesante, printre care și cel al Laurei Căpățână Juller: ,,Aici…adică acolo”. Regizoarea va oferi celor prezenți mai multe detalii despre primul său lung-metraj documentar.

NOAPTEA ALBĂ A FILMULUI ROMÂNESC – PROGRAM BUCUREŞTI

MUZEUL NAŢIONAL AL ŢĂRANULUI ROMÂN
18:00 Moromeţii (1988, r. Stere Gulea)
21:00 Un film cu o fată fermecătoare (1966, r. Lucian Bratu)
23:00 E pericoloso sporgersi (1993, r. Nae Caranfil)

BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ
19:00 Tatăl Fantomă (2012, r. Lucian Georgescu)
21:00 Undeva la Palilula (2012, r. Silviu Purcărete)

PARC HERĂSTRĂU
20:00 Buletin de Bucureşti (1982, r. Virgil Calotescu)

DIANEI 4
20:00 Aici…adică acolo (2012, r. Laura Căpăţână Juller)
21:30 Turn Off the Lights (2012, r. Ivana Mladenovic)
23:00 8 martie (2012, r. Alexandru Belc)

J’AI BISTROT

20:00 Restul e tăcere (2008, r. Nae Caranfil)
CLUB CONTROL
21:00 Şi caii sunt verzi pe pereţi (2012, r. Dan Chişu)
23:00 Scurtmetraje din selecţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2013)

12 minute (r. Nicolae Constantin Tănase)
Claudiu şi crapii (r. Andrei Tănase)
În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu)
Bad Penny (r. Andrei Creţulescu)
O umbră de nor (r. Radu Jude)
My Baby (r. Luiza Pârvu)
Şanţul (r. Adrian Silişteanu)
Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri)

CINEMAPRO

* Preţ bilet 9 lei
22:00 Love Building (2013, r. Iulia Rugină)
24:00 Sunt o babă comunistă (2013, r. Stere Gulea)

CINEMA STUDIO
22:15 Lupu (2013, r. Bogdan Mustaţă)
24:00 Poziţia copilului (2013. r. Călin Peter Netzer)

CINEMA ELVIRA POPESCU
23:30 O lună în Thailanda (2012, r. Paul Negoescu)
01:15 Domestic (2013, r. Adrian Sitaru)

Info:

Intrarea la proiecţii va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu excepția filmelor ,,Love Building” şi ,,Sunt o babă comunistă” de la CinemaPRO, unde accesul se va face pe baza unui bilet redus (9 lei).

Foto credit: Cinemagia, Noaptea Albă a Filmului Românesc

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.