Noaptea Albă a Galeriilor, pe 6 octombrie, în peste 152 de spații din 12 orașe
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-galeriilor-pe-6-octombrie-in-peste-152-de-spatii-din-12-orase/

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească şi internaţională la Bucureşti, căruia i se alătură alte unsprezece oraşe – Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artişti se deschid şi creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat şi dinamic.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2017

„Noaptea Albă a Galeriilor / NAG continuă și în acest an dificil pentru cultura din România organizarea unui eveniment care oferă publicului un bun prilej de întâlnire și dialog cu arta contemporană.

NAG crează un alt fel de hartă a orașelor în care case particulare, spații industriale sau instituții culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spațiul urban. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!” – Suzana  Dan, fondator Asociația Ephemair – organizator NAG național

Aplicația Noaptea Galeriilor

Și anul acesta venim în ajutorul tuturor celor ce vor să aibă parte de o experiență NAG cât mai completă și le oferim mai mult decât o hartă prin lansarea aplicației Noaptea Galeriilor, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Cu ajutorul aplicației, utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orașului în care se află, vor putea vedea distanța până la locul evenimentelor din apropiere și își vor putea organiza un traseu personalizat cu spațiile favorite. Nu în ultimul rând, utilizatorii vor primi notificări în timp real cu informații despre vernisaje, recomandări și sfaturi pentru folosirea aplicației. Aplicația Noaptea Galeriilor și site-ul evenimentului conțin programul tuturor orașelor participante în cadrul Nopții Albe a Galeriilor 2017.

 

 

NAG 2017 în București

În București, ediția a unsprezecea a Nopții Albe a Galeriilor reunește un total de 73 de galerii, spații alternative, hub-uri și ateliere de creație cu un program de vernisaje, lansări de carte, expoziții, performance-uri si vizionări ce vor anima noaptea de vineri, 6 octombrie. Harta galeriilor si programul acestora este disponibil pentru public atât în format tipărit, cât și în aplicația de telefon android și iOS.

Și pentru că din nicio ediție a NAG nu a lipsit invitația adresată publicului de a parcurge traseul nocturn al galeriilor pe bicicletă, din acest an în colaborare cu Asociația Adevărații VeloPrieteni oferim tururi ghidate pentru bicicliști! Punctul de întâlnire va fi Rezidența BRD Scena9 din str. I.L Caragiale, nr. 32; primul grup va avea întâlnirea la ora 19:00 și plecarea în tur la ora 19:30.

Pentru mai multe informații legate de acest program, AICI.

Expoziție focus NAG Petrila: „O călătorie spre buricul pământului”

Rezidența BRD Scena9, Ion Luca Caragiale nr. 32

Vernisaj: vineri, 6 octombrie, 19:00 – 03:00

Perioadă de vizitare: 6 octombrie – 5 noiembrie

Vernisajul „O călătorie spre buricul Pământului” dă startul NAG 2017 în București, pe 6 octombrie, de la ora 19:00, la Rezidența BRD Scena9. Proiectul, produs de Asociația Ephemair exclusiv pentru Noaptea Albă a Galeriilor aduce pentru publicul vizitator nu doar fragmente din cele trei muzee – Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Român și Colonia Literară Petrila -, o arhivă de imagini fotografice animate, intervenții și intervenții artistice, ci țese, în cele șase încăperi, povești despre noi toți, povești care râd cu noi, râd de noi, plâng și ne spun poezii sau hohotesc confuzia unei istorii recente. Toate acestea au aceeași sursă, buricul pământului, Planeta Petrila, un univers unic creat de artistul Ion Barbu, curator al acestei expoziții și unul dintre personajele principale din acest proiect alături de Andrei Dăscălescu, Cătălin Crețu și Mihai Barbu.

Programul de vizitare al expoziției în perioada 8 octombrie – 05 noiembrie va fi:

Miercuri – Vineri, orele 17:00 – 20:00

Sâmbătă – Duminică, orele 15:00 – 20:00

 

Search & Research RO

De asemenea, anul acesta continuăm programul Search & Research RO, inițiat de Asociația Ephemair cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor 2016 și realizat în cooperare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest, prin care invităm un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.

Programul se finalizează pe 10 octombrie, de la ora 16:00, la Rezidența BRD Scena9, unde vom găzdui o masă rotundă cu invitații străini: Miguel Amado – Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia, Geir Haraldseth – Director al Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre), Stavanger, Norvegia, Gabi Scardi – curatoare și critic de artă, Milano, Italia, Evelyn Simons – curatoare, critic de artă și coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles, Belgia și Stefan Vicedom curator, cercetător asociat în artă contemporană la Städel Museum din Frankfurt, Germania. Discuția cu publicul va fi moderată de Dragoș Olea – membru al colectivului de artiști APPARATUS 22 și consultant ARC Bucharest.

Foto: Noaptea Albă a Galeriilor – facebook

 

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.