Noaptea Albă a Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-independent/

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe a Teatrului Independent aduce în atenţia publicului, sâmbătă şi duminică, nouă dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii actuale. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Compania de Teatru D’Aya organizează Noaptea Albă a Teatrului Independent, eveniment ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, programul este mai amplu și cuprinde atât spectacole, cât și evenimente conexe. În plus, spațiile de desfășurare sunt mai numeroase: Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă, Unteatru, Teatrul Luni „Green Hours”, Anav, Linotip și Grivița 53 (The 53). Intrarea este liberă

În aceste spații vor fi prezentate nouă spectacole independente dintre cele mai bune ale stagiunii actuale: „Și veni bărbatul la femeie” (regia Bogdan Budeș), „Pam pam” (regia Bogdan Hușanu), „Aleargă – Fals jurnal de jogging” (regia Silvia Călin), „Mălăieș în călcăieș” (regia Daniel Chirilă), „Romantic Fools” (regia Toma Dănilă), „Omul care mânca lumea” (regia Alexandru Mâzgăreanu), „Fata din curcubeu” (regia Lia Bugnar), „Ce zile frumoase” (regia Sânziana Stoican), „Once Upon” (regia Daniel Chirilă). În program este inclus și un concert de poezie urbană, susținut de Alex Ștefănescu, precum și un spectacol-lectură, în regia lui Chris Simion-Mercurian: „Copilul lui Noe”.

Noaptea Albă a Teatrului Independent 2016 s-a extins și în zona conferințelor și a atelierelor: după spectacolul „Once Upon” de la Teatrul Luni „Green Hours” va avea loc dialogul „Frilensăr Face to Face – Teatrul independent și critica”, iar la Grivița 53, este programat un dialog al lui Marian Râlea cu publicul, având ca temă teatrul independent în România.

Ca și anul trecut, Noaptea Albă a Teatrului Independent acoperă și zona artei vizuale: pe toată durata evenimentului, se poate vizita expoziție de fotografie argentică – Allkimik, la Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV, iar la Grivița 53, expoziția de fotografie Ștefan Răcilă.

Una dintre noutățile cele mai importante ale ediției actuale este organizarea de ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Arcadie Rusu și Ioana Marchidan. Cu această ocazie, are loc deschiderea LINOTIP – Centru Independent Coregrafic.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopții Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Independent – facebook

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!