Noaptea Albă a Teatrului Independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-alba-a-teatrului-independent/

Cea de-a doua ediţie a Nopţii Albe a Teatrului Independent aduce în atenţia publicului, sâmbătă şi duminică, nouă dintre cele mai bune spectacole ale stagiunii actuale. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopţii Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2016

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, Compania de Teatru D’Aya organizează Noaptea Albă a Teatrului Independent, eveniment ajuns la a doua ediție.

Anul acesta, programul este mai amplu și cuprinde atât spectacole, cât și evenimente conexe. În plus, spațiile de desfășurare sunt mai numeroase: Godot Cafe Teatru, Teatrul de Artă, Unteatru, Teatrul Luni „Green Hours”, Anav, Linotip și Grivița 53 (The 53). Intrarea este liberă

În aceste spații vor fi prezentate nouă spectacole independente dintre cele mai bune ale stagiunii actuale: „Și veni bărbatul la femeie” (regia Bogdan Budeș), „Pam pam” (regia Bogdan Hușanu), „Aleargă – Fals jurnal de jogging” (regia Silvia Călin), „Mălăieș în călcăieș” (regia Daniel Chirilă), „Romantic Fools” (regia Toma Dănilă), „Omul care mânca lumea” (regia Alexandru Mâzgăreanu), „Fata din curcubeu” (regia Lia Bugnar), „Ce zile frumoase” (regia Sânziana Stoican), „Once Upon” (regia Daniel Chirilă). În program este inclus și un concert de poezie urbană, susținut de Alex Ștefănescu, precum și un spectacol-lectură, în regia lui Chris Simion-Mercurian: „Copilul lui Noe”.

Noaptea Albă a Teatrului Independent 2016 s-a extins și în zona conferințelor și a atelierelor: după spectacolul „Once Upon” de la Teatrul Luni „Green Hours” va avea loc dialogul „Frilensăr Face to Face – Teatrul independent și critica”, iar la Grivița 53, este programat un dialog al lui Marian Râlea cu publicul, având ca temă teatrul independent în România.

Ca și anul trecut, Noaptea Albă a Teatrului Independent acoperă și zona artei vizuale: pe toată durata evenimentului, se poate vizita expoziție de fotografie argentică – Allkimik, la Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane – ANAV, iar la Grivița 53, expoziția de fotografie Ștefan Răcilă.

Una dintre noutățile cele mai importante ale ediției actuale este organizarea de ateliere de dans contemporan, coordonate de coregrafii Arcadie Rusu și Ioana Marchidan. Cu această ocazie, are loc deschiderea LINOTIP – Centru Independent Coregrafic.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Nopții Albe a Teatrului Independent, în limita locurilor disponibile.

Foto: Noaptea Albă a Teatrului Independent – facebook

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.