Noaptea Cărților Deschise #Acasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-cartilor-deschise-acasa/

Ziua Internaţională a Cărţii ne găseşte anul acesta într-o situaţie cu totul specială. Acesta este şi motivul pentru care cea de-a 8-a ediţie Noaptea Cărţilor Deschise – cel mai aşteptat eveniment de încurajare a lecturii – se desfăşoară sub îndemnul de a sărbători cărţile de #acasă. 

Un articol de Liliana Matei|22 aprilie 2020

Joi, 23 aprilie, de la ora 19.00, Editura Litera invită toți cititorii, mari și mici, entuziaști ai lecturii, prieteni ai cărților, promotori ai culturii și educației din România să se alăture de #acasă unei comunități extraordinare și să împartă bucuria lecturii în cadrul unei întâlniri online cu multe surprize!

Editura Litera a pregătit pentru cititorii din toată țara un eveniment interactiv cu scriitori bine cunoscuți din Europa și de peste ocean și cu mari actori ai scenei teatrului românesc care ne vor  încânta cu lecturi, povești live și mesaje de încurajare a lecturii. Monica Davidescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Marius Vizante, Lisa Taddeo, Meik Wiking, Carolina Rabei și Stefan Ahnhem sunt câțiva dintre invitați la Noaptea Cărților Deschise #Acasă.

Evenimentul continuă cu o ecranizare clasică a romanului  “Numele trandafirului” de Umberto Eco, ce va fi difuzată în premieră pe Facebook, în parteneriat cu AMC România.  Cu o distribuție de excepție – Sean Connery, Christian Slater, Michael Lonsdale – filmul “Numele trandafirului” a fost recompensat cu două premii Bafta pentru cel mai bun actor  – Sean Connery – și cel mai bun machiaj, și cu premiul Cesar pentru cel mai bun film străin, iar pe 23 aprilie cititorii vor avea ocazia să îl vadă sau revadă exclusiv online la Noaptea Cărților Deschise #Acasă.

Mai mult, www.litera.ro devine gazda reducerilor și cadourilor.  24 de ore de reduceri între 50% și 65% la întreaga ofertă Litera de cărți și ebook-uri și un kit cadou pentru fiecare cititor: romanul “Acasă” scris de Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite și apreciate autoare ale Americii, împreună cu o colecție de patru semne de carte minunat ilustrate.

Cărțile ne conectează și ne ajută să traversăm o perioadă dificilă pentru toți. De aceea, pentru fiecare comandă plasată în data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, Editura Litera va dona câte 1 Euro în fondul de donație pentru măști de protecție a asociației  ViitorPlus.

„Doar împreună vom depăși această perioadă, fiind în permanență conectați și adaptându-ne rapid, aducând în online toate cărțile, evenimentele și cele mai bune oferte pentru cititori”, spune Dan Vidrașcu, director general al Editurii Litera.

Pasionații din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi, pentru al 8-lea an consecutiv, prin evenimentul Noaptea Cărților Deschise.

Cărțile ne apropie și mai mult acum când este atât de necesar să ne distanțăm social ca să fim în siguranță pentru noi și pentru cei dragi nouă. Vă așteptăm mereu online pe www.litera.ro, pe Facebook și pe Instagram.

Eveniment organizat de Editura Litera. Proiect susținut de FAN Courier și Idea::Bank. Ilustrație realizată de Mura.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.