Noaptea Lungă a Filmelor Scurte. Instalație foto-video, muzică și jocuri: cum te pregătești de maraton
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-instalatie-foto-video-muzica-si-jocuri-cum-te-pregatesti-de-maraton/

Sâmbătă, pe 2 iulie, are loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul care pune pe acelasi ecran scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, mai exact 28 de poveşti din 15 colţuri ale lumii. În Bucureşti maratonul va aduce la viaţă Pavilionul Central Romexpo, devenit astfel cel mai mare spaţiu cinematografic neconvenţional, cu 10.000 de metri pătraţi dedicaţi filmelor scurte. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00 iar proiecţiile încep la ora 21.00.

Un articol de Liliana Matei|2 Iulie 2016

Înainte de începerea proiecțiilor dar și în pauzele dintre filme, spectatorii vor putea explora instația foto-video ”Night Time in Bucharest”, un mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose și o selecție de scurtmetraje românești ce au ca subiect comun Bucureștiul pe timp de noapte. Partea foto a instalației Night Time in Bucharest surprinde pulsul Bucureștiului văzut noaptea, cu oamenii și locurile emblematice. Un București nocturn, enigmatic și fermecător. Partea video, reprezentată printr-o selecție de filme scurte în care este reînterpretat spațiul bucureștean pe timp de noapte, va fi descoperită la căști, într-un silent cinema.  

La miez de noapte, spiritele cinefile vor fi antrenate de artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), printr-un show inspirat de subiectele filmelor din program. DOC pune scurtmetrajele pe rime și dă viață poveștilor culese din zeci de spații geografice, din America, până-n Franța, Noua Zeelandă, România și Rusia, mixându-le cu beaturi hip-hop. Mai multe detalii.

Să stai la filme o noapte întreagă nu e o misiune ușoară, așa că în cadrul Pavilionului cu filme publicul va putea descoperi și câteva locuri de joacă realizate împreună cu Piscina Urbană și Taraba de Jocuri. Pe parcursul nopții, spectatorii pot plonja într-o mare piscină cu bile gonflabile sau își pot pune imaginația la încercare cu jocuri de societate.

La Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ediția 8, spectatorii vor avea rolul juriului și responsabilitatea de a vota cel mai bun film al nopții, care va fi răsplătit cu un premiu de 1.500 Euro în cadrul competiției ”ShortsUP Audience Award”. Spectatorii vor putea vota scurtmetrajele pe www.shortsup.ro/competitie, pe parcursul maratonul sau cu 24 de ore după terminarea evenimentului.

Deși proiecțiile se vor ține la interior, sub cupola Pavilionul Central Romexpo, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va avea și un food-court exterior cu băuturi și bucătării urbane, între care Burger Van, Sunday BagelsSquadra Pizza, FROG, Moritz Eis Ice Cream și Frufru.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achiziționate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim în avans, la prețul de 35 de lei sau la fața locului, la prețul de 40 de lei, în limita locurilor disponibile.

Night Time In Bucharest

Maratonul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se va ține simultan și în Constanța, în Parcul Tăbăcărie și în Cluj, la Cinema ARTA.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea:  ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului  în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei. Cel mai așteptat eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc pe 2 iulie 2016.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

Page 1 of 22412345...102030...Last »