Noaptea Lungă a Filmelor Scurte. Instalație foto-video, muzică și jocuri: cum te pregătești de maraton
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-lunga-a-filmelor-scurte-instalatie-foto-video-muzica-si-jocuri-cum-te-pregatesti-de-maraton/

Sâmbătă, pe 2 iulie, are loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul care pune pe acelasi ecran scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, mai exact 28 de poveşti din 15 colţuri ale lumii. În Bucureşti maratonul va aduce la viaţă Pavilionul Central Romexpo, devenit astfel cel mai mare spaţiu cinematografic neconvenţional, cu 10.000 de metri pătraţi dedicaţi filmelor scurte. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00 iar proiecţiile încep la ora 21.00.

Un articol de Liliana Matei|2 iulie 2016

Înainte de începerea proiecțiilor dar și în pauzele dintre filme, spectatorii vor putea explora instația foto-video ”Night Time in Bucharest”, un mix digital între fotografiile realizate de Adi Tudose și o selecție de scurtmetraje românești ce au ca subiect comun Bucureștiul pe timp de noapte. Partea foto a instalației Night Time in Bucharest surprinde pulsul Bucureștiului văzut noaptea, cu oamenii și locurile emblematice. Un București nocturn, enigmatic și fermecător. Partea video, reprezentată printr-o selecție de filme scurte în care este reînterpretat spațiul bucureștean pe timp de noapte, va fi descoperită la căști, într-un silent cinema.  

La miez de noapte, spiritele cinefile vor fi antrenate de artistul hip-hop DOC (Vlad Munteanu), printr-un show inspirat de subiectele filmelor din program. DOC pune scurtmetrajele pe rime și dă viață poveștilor culese din zeci de spații geografice, din America, până-n Franța, Noua Zeelandă, România și Rusia, mixându-le cu beaturi hip-hop. Mai multe detalii.

Să stai la filme o noapte întreagă nu e o misiune ușoară, așa că în cadrul Pavilionului cu filme publicul va putea descoperi și câteva locuri de joacă realizate împreună cu Piscina Urbană și Taraba de Jocuri. Pe parcursul nopții, spectatorii pot plonja într-o mare piscină cu bile gonflabile sau își pot pune imaginația la încercare cu jocuri de societate.

La Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ediția 8, spectatorii vor avea rolul juriului și responsabilitatea de a vota cel mai bun film al nopții, care va fi răsplătit cu un premiu de 1.500 Euro în cadrul competiției ”ShortsUP Audience Award”. Spectatorii vor putea vota scurtmetrajele pe www.shortsup.ro/competitie, pe parcursul maratonul sau cu 24 de ore după terminarea evenimentului.

Deși proiecțiile se vor ține la interior, sub cupola Pavilionul Central Romexpo, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va avea și un food-court exterior cu băuturi și bucătării urbane, între care Burger Van, Sunday BagelsSquadra Pizza, FROG, Moritz Eis Ice Cream și Frufru.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe www.shortsup.ro.

Biletele pentru Noaptea Lungă a Filmelor Scurte pot fi achiziționate din rețelele MyTicket, Eventbook și Eventim în avans, la prețul de 35 de lei sau la fața locului, la prețul de 40 de lei, în limita locurilor disponibile.

Night Time In Bucharest

Maratonul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte se va ține simultan și în Constanța, în Parcul Tăbăcărie și în Cluj, la Cinema ARTA.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea:  ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului  în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei. Cel mai așteptat eveniment ShortsUP, Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, va avea loc pe 2 iulie 2016.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

01
/08
/20

Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi, Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a deschis porțile cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), în Piața Unirii, USAMV și Báthory.

01
/08
/20

Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

31
/07
/20

„Femei obișnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon și cu actrița americană de origine română Elina Löwensohn în distribuție, va avea avanpremiera națională în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »