Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-arii-din-spectacole-de-opereta-interpretate-in-cimitirul-bellu/

Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” vor interpreta în Cimitirul Bellu din Capitală, sâmbătă, momente din spectacole celebre de operetă şi musical, iar intrarea la evenimentul organizat pentru Noaptea Muzeelor va fi liberă.

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2015

Concertul „Dolce Vita”, pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, va fi prezentat bucureştenilor în Cimitirul Bellu, sâmbătă, de la ora 21.00, când vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical, informează Primăria Capitalei.

În cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, vor interpreta arii din spectacolele de operetă „Contesa Maritza”, „Silvia” şi „Prinţesa Circului” de Emmerich Kalman, „Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, „Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile „Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, „Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, „Notre Dame” de Riccardo Cocciante, „Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Potrivit Primăriei Capitalei, fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Cimitirul Bellu fac parte din spectacolul „Dolce Vita”, pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

De asemenea, de la ora 22.30, după spectacolul Teatrului de Operetă, bucureştenii vor putea să vizioneze filmul artistic „Întâlnire cu Joe Black”, ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi puse scaune.

„Primăria Municipiului Bucureşti continuă seria evenimentelor unicat organizate în Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, iar piesa de teatru «Viaţa de cimitir», regizată de Rodica Popescu Bitănescu, a fost foarte apreciată de public”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). În această zi, numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Foto: Noaptea Muzeelor – facebook

18
/02
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă titlul său trimite, în primul rând, la teribilul incendiu din 2015, documentarul „colectiv” (2019), regizat de Alexander Nanau, urmărește mai degrabă efectele tragediei asupra societății. Este o alegere ambițioasă, dar nu lipsită nici de riscuri.

17
/02
/20

„Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian), „La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Gopo, care va avea loc marți, 24 martie, la Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

17
/02
/20

Timp de două săptămâni, realizatorii și protagoniștii filmului ”colectiv” se vor întâlni cu publicul din Cluj, Sibiu, Timișoara, Craiova, Sfântu Gheorghe, Brașov, București, Iași, Galați, Constanța, Piatra Neamț și Bacău

13
/02
/20

CRONICĂ DE FILM La aproape 90 de ani, Clint Eastwood nu se lasă: propune un nou film ca regizor, „Richard Jewell” (2019), ajuns acum şi în cinematografele din România. O altă poveste inspirată din realitate despre un erou apărător al Americii, regizată cu aparentă simplitate, dar şi cu obişnuitul patos.

13
/02
/20

Cea de-a 5-a ediție Alpin Film Festival este un tribut adus alpinistului Zsolt Török, pornit în 2019 într-o ultimă expediție, în munții Făgăraș. Sâmbătă, pe 28 februarie, un eveniment special în memoria celui care a dus numele României pe cele mai înalte culmi va avea loc la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

12
/02
/20

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe lansează cea de-a 2-a ediție a concursului de scenarii: WRITE A SCREENPLAY FOR…/ SCRIE UN SCENARIU PENTRU…, organizat cu ocazia ediției a patra a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 24-30 aprilie 2020.

11
/02
/20

CRONICĂ DE FILM În „Tipografic Majuscul”, unul din cele două filme cu care participă la Berlinale, în secţiunea Forum, Radu Jude îşi continuă interesul pentru trecutul României. Acum o face sub forma unui film-eseu greu de încadrat, prin care duce căutările sale stilistice recente într-o zonă radicală şi extrem de ofertantă.

Page 1 of 25812345...102030...Last »