Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-arii-din-spectacole-de-opereta-interpretate-in-cimitirul-bellu/

Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian” vor interpreta în Cimitirul Bellu din Capitală, sâmbătă, momente din spectacole celebre de operetă şi musical, iar intrarea la evenimentul organizat pentru Noaptea Muzeelor va fi liberă.

Un articol de Petre Ivan|14 Mai 2015

Concertul “Dolce Vita”, pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, va fi prezentat bucureştenilor în Cimitirul Bellu, sâmbătă, de la ora 21.00, când vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical, informează Primăria Capitalei.

În cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor”, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical “Ion Dacian”, vor interpreta arii din spectacolele de operetă “Contesa Maritza”, “Silvia” şi “Prinţesa Circului” de Emmerich Kalman, “Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, “Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile “Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, “Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, “Notre Dame” de Riccardo Cocciante, “Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical “Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Potrivit Primăriei Capitalei, fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Cimitirul Bellu fac parte din spectacolul “Dolce Vita”, pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie, la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian”.

De asemenea, de la ora 22.30, după spectacolul Teatrului de Operetă, bucureştenii vor putea să vizioneze filmul artistic “Întâlnire cu Joe Black”, ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi puse scaune.

“Primăria Municipiului Bucureşti continuă seria evenimentelor unicat organizate în Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, iar piesa de teatru «Viaţa de cimitir», regizată de Rodica Popescu Bitănescu, a fost foarte apreciată de public”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). În această zi, numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Foto: Noaptea Muzeelor – facebook

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

04
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În „Joker” (2019), regizorul Todd Phillips ia un personaj celebru de comic book şi îl mută din filmele cu supereroi într-o dramă inspirată din filmele existenţialiste clasice din America anilor `70. Este o mişcare inovatoare, deşi „Joker” nu se ridică la înălţimea tradiţiei pe care o invocă.

Page 1 of 24912345...102030...Last »