Noaptea Muzeelor: Arii din spectacole de operetă, interpretate în Cimitirul Bellu
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-arii-din-spectacole-de-opereta-interpretate-in-cimitirul-bellu/

Artiştii Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian” vor interpreta în Cimitirul Bellu din Capitală, sâmbătă, momente din spectacole celebre de operetă şi musical, iar intrarea la evenimentul organizat pentru Noaptea Muzeelor va fi liberă.

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2015

Concertul „Dolce Vita”, pus în scenă de artişti ai Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, va fi prezentat bucureştenilor în Cimitirul Bellu, sâmbătă, de la ora 21.00, când vor fi interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical, informează Primăria Capitalei.

În cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, Irina Baianţ, Florin Budnaru, Ernest Fazekas, Adrian Nour şi Cătălin Petrescu, acompaniaţi de Orchestra şi Corul Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, vor interpreta arii din spectacolele de operetă „Contesa Maritza”, „Silvia” şi „Prinţesa Circului” de Emmerich Kalman, „Secretul lui Marco Polo” de Francis Lopez, „Liliacul” de Johan Strauss-fiul, precum şi melodii din musicalurile „Mizerabilii” de Claude Michel Schonberg, „Jesus Christ Superstar” de Steve Balsamo, „Notre Dame” de Riccardo Cocciante, „Apocalipsa iubirii” de Ernest Fazekas, dar şi din cea mai recentă premieră a Teatrului de Operetă, celebrul musical „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber.

În cadrul evenimentului, pianistul Ştefan Doniga va interpreta un fragment din unul dintre cele mai cunoscute concerte pentru pian şi orchestră compuse de W.A. Mozart.

Potrivit Primăriei Capitalei, fragmentele interpretate în cadrul evenimentului de la Cimitirul Bellu fac parte din spectacolul „Dolce Vita”, pus în scenă de Dragoş Galgoţiu, ce va avea premiera în luna iunie, la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

De asemenea, de la ora 22.30, după spectacolul Teatrului de Operetă, bucureştenii vor putea să vizioneze filmul artistic „Întâlnire cu Joe Black”, ai cărui protagonişti sunt Anthony Hopkins şi Brad Pitt.

În faţa capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasată o scenă şi un ecran, iar pe aleea principală vor fi puse scaune.

„Primăria Municipiului Bucureşti continuă seria evenimentelor unicat organizate în Cimitirul Bellu. Anul trecut, peste 20.000 de bucureşteni au vizitat muzeul, iar piesa de teatru «Viaţa de cimitir», regizată de Rodica Popescu Bitănescu, a fost foarte apreciată de public”, se arată în comunicatul municipalităţii.

Ajuns în 2015 la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi.

Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM). În această zi, numeroase muzee, în parteneriat cu alte instituţii de cultură, îşi deschid liber porţile, simultan, până târziu în noapte.

Anul trecut, în România, la Noaptea Muzeelor au participat peste 150 de instituţii muzeale şi organizaţii de cultură şi educaţie din aproximativ 50 de localităţi.

Foto: Noaptea Muzeelor – facebook

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

27
/04
/15

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica s-a deschis oficial duminică, 26 aprilie, la Cinema Studio din București, în prezența a sute de invitați și spectatori. Gala a fost urmată de proiecția peliculei 13 Minutes/ Elser, un thriller despre una dintre tentativele eșuate de asasinare ale lui Adolf Hitler, fim care a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin.

27
/04
/15

Regizorul Mircea Daneliuc va fi celebrat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), la 40 de ani de la debutul său cu lungmetrajul Cursa. O amplă retrospectivă îi va fi dedicată cineastului român, cuprinzând 12 filme, o expoziție cu afișele peliculelor sale, fotografii de la filmare și alte documente inedite aduse pentru prima dată în fața publicului.

25
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Aflat sub interdicția de a realiza filme, de a vorbi cu media străine și de a părăsi Iranul, Jafar Panahi sfidează de câțiva ani prima măsură împotriva sa și continuă să regizeze - clandestin și independent. Cu cel mai recent film, „Taxi”, a câștigat Ursul de Aur.

23
/04
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de August Strindberg și scris și realizat de cunoscuta actriță (și, ocazional, regizoare) norvegiană Liv Ullmann, „Miss Julie” („Domnișoara Julie”) funcționează cel mai bine în momentele de (aparentă) farsă.

23
/04
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

22
/04
/15

Un proiect unic, Words with Gods/ Vorbind cu zeii, un film-antologie care pune în discuție relația directă a individului cu divinitatea - sau absența acesteia - în diferitele religii, va închide Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, pe 30 aprilie, la ora 20.00, la Cinema Studio din București.

22
/04
/15

Miss Julie (2014), cu Colin Farrell, Jessica Chastain şi Samantha Morton, în regia norvegiencei Liv Ullmann, va avea premiera în România vineri, 24 aprilie, distribuit de Independenţa Film.