Noaptea Muzeelor, în direct la Radio România Cultural, de la Muzeul Național de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-in-direct-la-radio-romania-cultural-de-la-muzeul-national-de-arta/

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru şi iniţiatorul subscripţiei publice pentru scultura Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi şi Dragoş Neamu, managerul interimar al Muzeului Naţional de Artă, se află printre invitaţii emisiunii speciale dedicate Nopţii Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio şi video) din Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, fostul Palat Regal.

Un articol de Liliana Matei|20 Mai 2016

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 22:20 – 24:00, Adela Greceanu și Matei Martin, realizatorii emisiunii Timpul Prezent de la Radio România Cultural, împreună cu invitații lor, se vor plimba audio prin muzeele din România și din lume, abordând teme precum: conceptul de Noaptea Muzeelor, situaţia muzeelor cu sedii retrocedate şi a operelor retrocedate, Cuminţenia Pământului şi subscripţia publică lansată pentru achiziţionarea ei, cum poate ajunge ştiinţa la publicul larg cu ajutorul muzeelor de ştiinţă etc. Vor vorbi despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, ce trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia în muzeele din România şi din lume.

Îi puteți asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe   www.radioromaniacultural.ro  sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit  din appstore și googleplay!

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

03
/12
/19

Pentru fostele state socialiste, 2019 marchează trecerea a 30 de ani de la revoluțiile care au schimbat cursul istoriei, iar pentru cehi, la fel ca și pentru români și alte națiuni ce s-au aflat în Blocul de Est, 1989 a marcat trecerea de la dictatură la democrație. Revoluția de Catifea, așa cum a fost numit evenimentul la cehi, a avut câteva caracteristici aparte, iar bucureştenii sunt așteptați să le descopere la deschiderea expoziției „1989. The Velvet Revolution”, pe data de 5 decembrie 2019, începând cu ora 19:00, la Centrul Ceh din Bucureşti.

06
/11
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul "Rebeli cu o cauză" (2019), de Dobrivoie Kerpenisan, prezentat în premieră la Astra, români de diferite categorii sociale vorbesc despre singurul lucru ce îi mai uneşte: Revoluţia la care au participat în decembrie 1989 în comuna lor bănăţeană, Sânpetru Mare, când au fost fotografiaţi de viitorul cineast.

30
/10
/19

Un film din Coreea de Sud premiat la Cannes, dar și filme experimentale de top, noi expoziții de artă contemporană, rafinamentul muzicii clasice și un roman din literatura scandinavă a momentului – vă prezentăm cinci dintre atracțiile culturale ale lunii noiembrie.

22
/10
/19

A treia lună de TAG YOUR IDEAS o prezintă pe scena alternativă a Control-ului, deschisă zilnic și aproape non-stop, pe artista Claudia Brăileanu. Una din exprimările cele mai reprezentative ale instalației Claudiei o reprezintă conceptualizarea pattern-ului, a acelui element de expresie formală, ce impune o reprezentare, prin repetiție, a unei autenticități.

Page 1 of 5112345...102030...Last »