Noaptea Muzeelor, în direct la Radio România Cultural, de la Muzeul Național de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-in-direct-la-radio-romania-cultural-de-la-muzeul-national-de-arta/

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru şi iniţiatorul subscripţiei publice pentru scultura Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi şi Dragoş Neamu, managerul interimar al Muzeului Naţional de Artă, se află printre invitaţii emisiunii speciale dedicate Nopţii Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio şi video) din Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, fostul Palat Regal.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2016

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 22:20 – 24:00, Adela Greceanu și Matei Martin, realizatorii emisiunii Timpul Prezent de la Radio România Cultural, împreună cu invitații lor, se vor plimba audio prin muzeele din România și din lume, abordând teme precum: conceptul de Noaptea Muzeelor, situaţia muzeelor cu sedii retrocedate şi a operelor retrocedate, Cuminţenia Pământului şi subscripţia publică lansată pentru achiziţionarea ei, cum poate ajunge ştiinţa la publicul larg cu ajutorul muzeelor de ştiinţă etc. Vor vorbi despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, ce trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia în muzeele din România şi din lume.

Îi puteți asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe   www.radioromaniacultural.ro  sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit  din appstore și googleplay!

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

16
/09
/21

„Poetic Invasion of the Cities” (PIC), o platformă europeană pentru artele spectacolului în spații neconvenționale, care își propune să ajungă la un public nou din comunitățile implicate, inclusiv la cel aflat în zone defavorizate, a avut o prezență notabilă la cea de-a XXVIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

16
/09
/21

În 2021, toamna începe oficial și fabulos, odată cu ediția anuală a celui mai mare eveniment de artă românească, Art Safari. Cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București va avea loc în perioada 16-26 septembrie în duplex, atât la Palatul Dacia-România, cât și la Arcub – Hanul Gabroveni.

03
/09
/21

Muzeul Național de Artă al României și Asociația Prietenii Muzeului Național de Artă al României organizează joi, 9 septembrie, 2021, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă, o evocare a istoricului și criticului de artă, director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu (1948-2020).