Noaptea Muzeelor, în direct la Radio România Cultural, de la Muzeul Național de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-in-direct-la-radio-romania-cultural-de-la-muzeul-national-de-arta/

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru şi iniţiatorul subscripţiei publice pentru scultura Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi şi Dragoş Neamu, managerul interimar al Muzeului Naţional de Artă, se află printre invitaţii emisiunii speciale dedicate Nopţii Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio şi video) din Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, fostul Palat Regal.

Un articol de Liliana Matei|20 Mai 2016

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 22:20 – 24:00, Adela Greceanu și Matei Martin, realizatorii emisiunii Timpul Prezent de la Radio România Cultural, împreună cu invitații lor, se vor plimba audio prin muzeele din România și din lume, abordând teme precum: conceptul de Noaptea Muzeelor, situaţia muzeelor cu sedii retrocedate şi a operelor retrocedate, Cuminţenia Pământului şi subscripţia publică lansată pentru achiziţionarea ei, cum poate ajunge ştiinţa la publicul larg cu ajutorul muzeelor de ştiinţă etc. Vor vorbi despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, ce trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia în muzeele din România şi din lume.

Îi puteți asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe   www.radioromaniacultural.ro  sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit  din appstore și googleplay!

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

25
/11
/18

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi ne propune expoziția „Războiul hărților”, dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris, cât și de către delegațiile naționale care au participat la aceasta.

25
/11
/18

Muzeul Naţional de Artă al României prin Secţia de Artă Orientală vă invită miercuri 28 noiembrie, ora 17, în sălile Kretzulescu, la deschiderea expoziţiei de artă japoneză consacrată gravurilor-stîlp cunoscute sub numele „hashira-e”, prezentate publicului în premieră: „Imagini ale lumii trecătoare, hashira-e. Gravuri-stîlp japoneze din colecţia Muzeului Naţional de Artă al României”.

22
/11
/18

O gură de aer proaspăt. Îndrăzneală. Indignare trăită. Libertate. Un mesaj clar: Inchiziția să stea acasă! Așa se vede colonia artistică Baraka, grupare care, sâmbătă, se deschide din nou Timișoarei. 24 noiembrie, ora 17,00, în spatele curții Facultății de Arte, lângă Memorialul Revoluției, se oferă privitorului situații și spații noi. Eveniment recomandat persoanelor care au împlinit 18 ani.

16
/11
/18

Asociația CONIL în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Proedus și CIRCUL Metropolitan București organizează un amplu proiect cultural artistic dedicat centenarului Marii Uniri - ROMÂNIA COPIILOR, o ediție specială a CONIL Fest, Festivalul Integrării.

15
/11
/18

Garden of Unsettled Memories- expoziție personală Pavel Grosu. Galeria Sector 1  încheie seria expozițiilor personale ale artiștilor clujeni pe care i-a expus începând de la inaugurarea sa, din 2017, cu o expoziție de pictură semnată Pavel Grosu. Expoziția va fi vernisată pe 22 noiembrie, la ora 18:30 și va putea fi vizitată în perioada 23 noiembrie 2018 - 19 ianuarie 2019.

13
/11
/18

Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. Toate acestea sunt personaje fantastice create de scriitorul şi editorul Stan Lee, în colaborare  cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditkode. Stan Lee s-a stins din viață luni dimineaţă, la Los Angeles, la vârsta de 95 de ani.

12
/11
/18

Regina Maria, figură centrală în eforturile de război ale României din timpul primei conflagrații mondiale, a fost prezentată publicului britanic într-o serie de intervenții ample ale istoricului și realizatoarei TV Tessa Dunlop, în cadrul unor emisiuni de mare audiență ale posturilor de televiziune și radio BBC One (BBC Breakfast), BBC Radio 4 (Woman's Hour), Channel 5 (5 News) și în varianta online a revistei History Today.

Page 1 of 4512345...102030...Last »