Noaptea Muzeelor, în direct la Radio România Cultural, de la Muzeul Național de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-in-direct-la-radio-romania-cultural-de-la-muzeul-national-de-arta/

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru şi iniţiatorul subscripţiei publice pentru scultura Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi şi Dragoş Neamu, managerul interimar al Muzeului Naţional de Artă, se află printre invitaţii emisiunii speciale dedicate Nopţii Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio şi video) din Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, fostul Palat Regal.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2016

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 22:20 – 24:00, Adela Greceanu și Matei Martin, realizatorii emisiunii Timpul Prezent de la Radio România Cultural, împreună cu invitații lor, se vor plimba audio prin muzeele din România și din lume, abordând teme precum: conceptul de Noaptea Muzeelor, situaţia muzeelor cu sedii retrocedate şi a operelor retrocedate, Cuminţenia Pământului şi subscripţia publică lansată pentru achiziţionarea ei, cum poate ajunge ştiinţa la publicul larg cu ajutorul muzeelor de ştiinţă etc. Vor vorbi despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, ce trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia în muzeele din România şi din lume.

Îi puteți asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe   www.radioromaniacultural.ro  sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit  din appstore și googleplay!

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

23
/08
/20

Artista Anca Mureșan expune, în perioada 20 august – 5 septembrie 2020, în Galeria Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția unde va crea, după principiul „work in progress”, într-un demers situat stilistic între action painting happening (în variantele lui Pollock și Willem de Kooning) și performance.

Pagina 1 din 5712345...102030...Ultima »