Noaptea Muzeelor, în direct la Radio România Cultural, de la Muzeul Național de Artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-in-direct-la-radio-romania-cultural-de-la-muzeul-national-de-arta/

Corina Șuteu, actualul Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, fostul ministru şi iniţiatorul subscripţiei publice pentru scultura Cuminţenia Pământului a lui Brâncuşi şi Dragoş Neamu, managerul interimar al Muzeului Naţional de Artă, se află printre invitaţii emisiunii speciale dedicate Nopţii Muzeelor, pe care Radio România Cultural o va transmite în direct (audio şi video) din Sala Tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, fostul Palat Regal.

Un articol de Liliana Matei|20 Mai 2016

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 22:20 – 24:00, Adela Greceanu și Matei Martin, realizatorii emisiunii Timpul Prezent de la Radio România Cultural, împreună cu invitații lor, se vor plimba audio prin muzeele din România și din lume, abordând teme precum: conceptul de Noaptea Muzeelor, situaţia muzeelor cu sedii retrocedate şi a operelor retrocedate, Cuminţenia Pământului şi subscripţia publică lansată pentru achiziţionarea ei, cum poate ajunge ştiinţa la publicul larg cu ajutorul muzeelor de ştiinţă etc. Vor vorbi despre felul cum un om obişnuit se raportează la un astfel de spaţiu, ce trebuie făcut ca un muzeu ca să fie viu şi atractiv dar şi despre experienţele fiecăruia în muzeele din România şi din lume.

Îi puteți asculta şi vedea pe frecvenţele din toată ţara, pe   www.radioromaniacultural.ro  sau pe aplicaţia mobilă descărcată gratuit  din appstore și googleplay!

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a douăsprezecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

06
/02
/19

Joi 7 februarie, la Muzeul Național al Literaturii Române – Creţulescu va avea loc o întâlnire cu artistul vizual Mircia Dumitrescu, în cadrul programului Cafeneaua critică, patronat de Ion Bogdan Lefter.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

Page 1 of 4612345...102030...Last »