„Noaptea Muzeelor” va avea loc și în 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-muzeelor-va-avea-loc-si-in-2020/

Anul acesta, „Noaptea Muzeelor” se va desfăşura pe 14 noiembrie, după ce mai multe instituţii au răspuns propunerii de a organiza acest eveniment, cu respectarea măsurilor anti COVID-19, a anunţat Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, potrivit Agerpres.

Un articol de Liliana Matei|24 august 2020

„Ţinem Noaptea Muzeelor! Mai multe muzee din ţară au dat curs propunerii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România de a organiza Noaptea Muzeelor 2020 în data de 14 noiembrie, una stabilită de către organizatorul european al evenimentului”, a informat RNMR, într-o postare pe Facebook.

Dacă doresc să participe, alături de muzee, la acest eveniment de amploare, cu manifestări speciale, organizațiile culturale pot solicita fișa de înscriere la adresa: [email protected].

Fiecare muzeu sau organizaţie culturală va avea obligația de a  respecta măsurile anti COVID-19 impuse de ministerele Culturii şi al Sănătăţii. Acestea vor fi publicate pe website-ul www.noapteamuzeelor.org, în a doua parte a lunii octombrie.

Orice modificare în calendarul evenimentului sau decizie de amânare a ediţiei din 2020 vor fi aduse la cunoștința publicului pe canalele oficiale de comunicare.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat în ţara noastră de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România și s-a bucurat de un real succes în fiecare an.

La ediția a XV-a, care s-a desfășurat în 2019, zeci de mii de participanți au fost prezenți la manifestările organizate de muzee din București, precum și de spații de cultură publice și private. Programul a inclus numeroase expoziții, proiecții de film, spectacole de teatru, concerte și experimente artistice.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.