Noaptea prinde viață la Art Safari Night Tours
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-prinde-viata-la-art-safari-night-tours/

A VIII-a ediţie Art Safari. Un eveniment cultural fenomen.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Două sedii spectaculoase, Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni, și patru pavilioane expoziționale: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian, Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit, curator Călin Stegerean și Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească, curatoare Raluca Ilaria Demetrescu și Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România, curator Elena Olariu, echipa curatorială, Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia.

Art Safari 2021 se traduce prin mult grafitti, multe intervenții în spațiu realizate de artiști, mii de metri pătrați pictați, culori surprinzătoare și personaje fantastice. Anul acesta, Art Safari a crescut și trece la un alt nivel. Arta va cuceri strada Lipscani, din inima Bucureștiului. Cu atât mai mult la Night Tours.

„Noaptea prinde viață la Night Tours by Art Safari. Experiență de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec în fiecare seară ! La Night Tours, stăm de vorbă cu arta și descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori! Alături de echipa de ghizi ai expozițiilor, te poți bucura de un tur ghidat și de o seară ce promite repertoriul complet al unei ieșiri în oraș: artă, muzică, relaxare și drinks! Iar, pe cei care nu pot ajunge, îi așteptăm să participe la tururile ghidate live alături de Marius Manole (17, 18 și 19 septembrie) și Horia-Roman Patapievici (24 septembrie)”, povestește Ioana Ciocan, director Art Safari.

Tururile de noapte marca Art Safari au devenit de-a lungul anilor preferatele publicului. Pentru că atunci atmosfera este magică și incandescentă. Biletele la tururile de noapte Art Safari îți oferă o experiență unicat. Vizita începe la ora 22.00 și durează până la ora 1.00. De miercuri până duminică.

Sunteți invitați să vă bucurați de artă într-o manieră inedită. Un bilet la la Night Tour vă oferă acces în lumea artei și a stării de bine. Informații valoaroase  de la ghizii și curatorii Art Safari, vizitarea expozițiilor în grup restrâns, fotograf, prosecco și special guest live music cu Toulouse Lautrec.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!