Noaptea prinde viață la Art Safari Night Tours
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-prinde-viata-la-art-safari-night-tours/

A VIII-a ediţie Art Safari. Un eveniment cultural fenomen.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Două sedii spectaculoase, Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni, și patru pavilioane expoziționale: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian, Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit, curator Călin Stegerean și Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească, curatoare Raluca Ilaria Demetrescu și Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România, curator Elena Olariu, echipa curatorială, Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia.

Art Safari 2021 se traduce prin mult grafitti, multe intervenții în spațiu realizate de artiști, mii de metri pătrați pictați, culori surprinzătoare și personaje fantastice. Anul acesta, Art Safari a crescut și trece la un alt nivel. Arta va cuceri strada Lipscani, din inima Bucureștiului. Cu atât mai mult la Night Tours.

„Noaptea prinde viață la Night Tours by Art Safari. Experiență de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec în fiecare seară ! La Night Tours, stăm de vorbă cu arta și descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori! Alături de echipa de ghizi ai expozițiilor, te poți bucura de un tur ghidat și de o seară ce promite repertoriul complet al unei ieșiri în oraș: artă, muzică, relaxare și drinks! Iar, pe cei care nu pot ajunge, îi așteptăm să participe la tururile ghidate live alături de Marius Manole (17, 18 și 19 septembrie) și Horia-Roman Patapievici (24 septembrie)”, povestește Ioana Ciocan, director Art Safari.

Tururile de noapte marca Art Safari au devenit de-a lungul anilor preferatele publicului. Pentru că atunci atmosfera este magică și incandescentă. Biletele la tururile de noapte Art Safari îți oferă o experiență unicat. Vizita începe la ora 22.00 și durează până la ora 1.00. De miercuri până duminică.

Sunteți invitați să vă bucurați de artă într-o manieră inedită. Un bilet la la Night Tour vă oferă acces în lumea artei și a stării de bine. Informații valoaroase  de la ghizii și curatorii Art Safari, vizitarea expozițiilor în grup restrâns, fotograf, prosecco și special guest live music cu Toulouse Lautrec.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.