Noaptea prinde viață la Art Safari Night Tours
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-prinde-viata-la-art-safari-night-tours/

A VIII-a ediţie Art Safari. Un eveniment cultural fenomen.

Un articol de Liliana Matei|15 septembrie 2021

Două sedii spectaculoase, Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni, și patru pavilioane expoziționale: Samuel Mützner pe urmele lui Claude Monet, curator Rodica Marian, Pavilionul Central: Constantin Piliuță. Culoare de zenit, curator Călin Stegerean și Pavilionul Contemporan: Superheroes/Antiheroes. Tendințe în arta contemporană românească, curatoare Raluca Ilaria Demetrescu și Seducție și triumf în artă. Femei-artist în România, curator Elena Olariu, echipa curatorială, Angelica Iacob, Ana Maria Măciucă-Pufu, Cristina Ioniță-Măciucă și Liana Ivan-Ghilia.

Art Safari 2021 se traduce prin mult grafitti, multe intervenții în spațiu realizate de artiști, mii de metri pătrați pictați, culori surprinzătoare și personaje fantastice. Anul acesta, Art Safari a crescut și trece la un alt nivel. Arta va cuceri strada Lipscani, din inima Bucureștiului. Cu atât mai mult la Night Tours.

„Noaptea prinde viață la Night Tours by Art Safari. Experiență de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziții și muzică live – invitat special Toulouse Lautrec în fiecare seară ! La Night Tours, stăm de vorbă cu arta și descoperim secretele din spatele #ArtSafari2021 povestite de ghizii Art Safari, organizatori și curatori! Alături de echipa de ghizi ai expozițiilor, te poți bucura de un tur ghidat și de o seară ce promite repertoriul complet al unei ieșiri în oraș: artă, muzică, relaxare și drinks! Iar, pe cei care nu pot ajunge, îi așteptăm să participe la tururile ghidate live alături de Marius Manole (17, 18 și 19 septembrie) și Horia-Roman Patapievici (24 septembrie)”, povestește Ioana Ciocan, director Art Safari.

Tururile de noapte marca Art Safari au devenit de-a lungul anilor preferatele publicului. Pentru că atunci atmosfera este magică și incandescentă. Biletele la tururile de noapte Art Safari îți oferă o experiență unicat. Vizita începe la ora 22.00 și durează până la ora 1.00. De miercuri până duminică.

Sunteți invitați să vă bucurați de artă într-o manieră inedită. Un bilet la la Night Tour vă oferă acces în lumea artei și a stării de bine. Informații valoaroase  de la ghizii și curatorii Art Safari, vizitarea expozițiilor în grup restrâns, fotograf, prosecco și special guest live music cu Toulouse Lautrec.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.