Noaptea Teatrului Independent, ediția I, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/noaptea-teatrului-independent-editia-i-la-arcub/

În această noapte (11-12 septembrie), Chris Simion Theatre & More şi 360 Revolution îi invită pe iubitorii teatrului la un sfârşit de săptămână special, cu 12 ore de teatru independent, 7 spectacole din rândul celor mai bune producţii ale stagiunii actuale. Evenimentul va începe poetic, cu teatru-dans, prin „Nesomn”, şi se va încheia cu o comedie spumoasă, „Paravan. Două telefoane”.

Un articol de Petre Ivan|11 Septembrie 2015

Între acestea, Noaptea Teatrului Independent propune alte cinci spectacole: drame, comedii, tragicomedii, dans – „Flori pentru Algernon”, „HELL sau Ce caut eu aici?”, „Kean”, „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire”, „Happy end”.

În zori de zi, de la 05:20, vor avea loc discuții și la cafea împreună cu artiștii de la Asociația Națională a Artiștilor Vizuali, care vor avea o expoziție în foaierul ArCub (strada Batiștei, nr 14).

O poveste în sine conține și imaginea afișului primei ediții: este o reproducere după un tablou semnat de Eugen Ionescu, o compoziție pe o temă din spectacolul „Călătorie în lumea morților”, iar un exemplar se află în posesia lui Chris Simion, organizatorul evenimentului, care îl va expune în cadrul NTI.

Intrarea este liberă!

Noaptea Teatrului Independent  – PROGRAM

„Nesomn” (teatru-dans), ora 19:00, un spectacol de Arcadie Rusu, cu: Ioana Marchidan, Judith State, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Ștefan Lupu, Arcadie Rusu.

„Flori pentru Algernon” (un fel de monodramă), ora 20:20.

Cu și de Iulia Colan

„HELL sau Ce caut eu aici?” (un fel de tragicomedie), ora 21:30.

Regia: Chris Simion

Cu: Antoaneta Cojocaru, Mihai Smarandache, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu

„Kean” (dramă), ora 23:30

Regia: Mihai Nițu

Cu: Mihai Nițu, Iulia Verdeș, Vladimir Albu

„Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” (teatru-dans), ora 00:50

Regia: Chris Simion

Cu: Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea

„Happy end” (comedie), ora 02:20

Regia: Alexandru Bogdan

Cu: Tudor-Aaron Istodor, Raluca Aprodu

„Paravan. Două telefoane” (comedie), ora 04:00

Regia: Matei-Lucaci Grunberg

Cu: Iulia Ciochină, Irina Antonie, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba

Foto: Noaptea Teatrului Independent – arcub.ro

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

19
/02
/19

Se joacă la Green Hours spectacolul „Această Sonia” – un one-woman show cu Letiția Vlădescu, scris și regizat de Lia Bugnar.

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

Page 1 of 77712345...102030...Last »