„Noi 3 sau nimic” – o comedie despre odiseea unei familii aparte
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-3-sau-nimic-o-comedie-despre-odiseea-unei-familii-aparte/

Din 5 august se lansează în cinematografele din România „Noi 3 sau nimic”, o comedie suavă despre dragoste, libertate şi familie, bazată pe o poveste reală. Reţeta vieţii este urmată fidel şi de film: o succesiune de suişuri şi coborâşuri, decepţii şi bucurii, câteva doze de lacrimi şi câteva de râsete.

Un articol de Liliana Matei|26 Iulie 2016

Noi trei sau nimic se întoarce în timp, în Iranul anului 1971 și narează istoria unei familii care trăiește în armonie într-un mic sat. Hibat, avocat de profesie, se implică în tensiunile politice ale vremii și ajunge să fie închis pentru că a avut curajul să își apere idealurile contrare regimului Șahului. După 7 ani este eliberat, o cunoaște pe viitoarea lui soție și devine tată. Astfel, viața lui se schimbă radical de la singular la plural. Cei trei pornesc într-o călătorie, își abandonează pământul natal, via Instanbul, pentru a emigra în Franța. Familia lui se confruntă cu diverse piedici, trece prin multe peripeții, dar are un atu: sunt o echipă și pot înfrunta orice provocare.

Regizorul, Kheiron Tabib, este un comediant și rapper francez care a vrut să spună incredibila poveste a părinților săi, de la tinerețea în Iran și călătoria prin Turcia până în Franța. El îl reîncarnează chiar pe tatăl său prin rolul lui Hibat și a reptat în nenumărate rânduri că producția sa “va inspira și alte persoane”. Chiar dacă filmul traversează o poveste specifică, bazată pe evenimentele din viața părinților lui Kheiron, acesta portretizează un ideal universal: afecțiunea necondiționată față de familie și importanța de a trăi împreună, indiferent de situație.
Suprinzător, tot ce e prezentat în film este c

omplet adevărat. Punctul forte este tocmai sinceritatea și autenticitatea. Filmul insuflă o dorință arzătoare de viață, jovialitate și mai presus de toate, dorința de a avea o familie unită, în orice circumstanțe. Și aspectul esențial : să nu-ți pierzi optimismul.

Noi trei sau nimic are un scenariu imprevizibil, în care actrița Leila Bekhti face un rol de excepție ; nu este de mirare că filmul a fermecat publicul francez, având peste 600.000 de spectatori.


“O poveste de familie reușită” – www.parismatch.com
“O comedie umanistă și optimistă” – Voici
“Mișcător și emoționant” – 20 minutes
“O frumoasă lecție de viață” – Femme actuelle

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »