„Noi 3 sau nimic” – o comedie despre odiseea unei familii aparte
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-3-sau-nimic-o-comedie-despre-odiseea-unei-familii-aparte/

Din 5 august se lansează în cinematografele din România „Noi 3 sau nimic”, o comedie suavă despre dragoste, libertate şi familie, bazată pe o poveste reală. Reţeta vieţii este urmată fidel şi de film: o succesiune de suişuri şi coborâşuri, decepţii şi bucurii, câteva doze de lacrimi şi câteva de râsete.

Un articol de Liliana Matei|26 iulie 2016

Noi trei sau nimic se întoarce în timp, în Iranul anului 1971 și narează istoria unei familii care trăiește în armonie într-un mic sat. Hibat, avocat de profesie, se implică în tensiunile politice ale vremii și ajunge să fie închis pentru că a avut curajul să își apere idealurile contrare regimului Șahului. După 7 ani este eliberat, o cunoaște pe viitoarea lui soție și devine tată. Astfel, viața lui se schimbă radical de la singular la plural. Cei trei pornesc într-o călătorie, își abandonează pământul natal, via Instanbul, pentru a emigra în Franța. Familia lui se confruntă cu diverse piedici, trece prin multe peripeții, dar are un atu: sunt o echipă și pot înfrunta orice provocare.

Regizorul, Kheiron Tabib, este un comediant și rapper francez care a vrut să spună incredibila poveste a părinților săi, de la tinerețea în Iran și călătoria prin Turcia până în Franța. El îl reîncarnează chiar pe tatăl său prin rolul lui Hibat și a reptat în nenumărate rânduri că producția sa „va inspira și alte persoane”. Chiar dacă filmul traversează o poveste specifică, bazată pe evenimentele din viața părinților lui Kheiron, acesta portretizează un ideal universal: afecțiunea necondiționată față de familie și importanța de a trăi împreună, indiferent de situație.
Suprinzător, tot ce e prezentat în film este c

omplet adevărat. Punctul forte este tocmai sinceritatea și autenticitatea. Filmul insuflă o dorință arzătoare de viață, jovialitate și mai presus de toate, dorința de a avea o familie unită, în orice circumstanțe. Și aspectul esențial : să nu-ți pierzi optimismul.

Noi trei sau nimic are un scenariu imprevizibil, în care actrița Leila Bekhti face un rol de excepție ; nu este de mirare că filmul a fermecat publicul francez, având peste 600.000 de spectatori.


„O poveste de familie reușită” – www.parismatch.com
„O comedie umanistă și optimistă” – Voici
„Mișcător și emoționant” – 20 minutes
„O frumoasă lecție de viață” – Femme actuelle

11
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă îi știam și îmi plăcuse precedentul lungmetraj, „Marussia” (2013), tot m-a luat prin surprindere noul film realizat de Eva Pervolovici, regizoare română stabilită în Franța – documentarul „Delta Bucureștiului” (2020), proiectat în premieră mondială la TIFF.

11
/08
/20

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, a fost distins cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj, înmânat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe scena Galei de închidere a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Piața Unirii, sâmbătă, 8 august.

10
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră în România la TIFF, unde a obţinut marele premiu al secţiunii Zilele Filmului Românesc, documentarul „Acasă” (2020), debutul ca regizor al jurnalistului Radu Ciorniciuc, îi are ca protagonişti pe membrii ultimei familii care a locuit în Delta Văcăreşti înainte de transformarea locului în parc natural.

10
/08
/20

Cele mai bune filme ale ediției și cineaștii momentului au fost aplaudați sâmbătă seară, pe 8 august, la Gala de decernare a premiilor Festivalului Internațional de Film Transilvania, organizată pentru prima dată în istoria festivalului în aer liber, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

09
/08
/20

"Tot amânam întâlnirea cu Dan Chişu. Recent am reuşit să ne vedem şi mai ales să-i văd ultimul film regizat – ”5 minute”. Ce pot spune despre film? Surpriza a fost neaşteptat de...". Citiţi un text pentru Ziarul Metropolis al scriitorului Vasile Ernu.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »