„Noi 3 sau nimic” – o comedie despre odiseea unei familii aparte
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-3-sau-nimic-o-comedie-despre-odiseea-unei-familii-aparte/

Din 5 august se lansează în cinematografele din România „Noi 3 sau nimic”, o comedie suavă despre dragoste, libertate şi familie, bazată pe o poveste reală. Reţeta vieţii este urmată fidel şi de film: o succesiune de suişuri şi coborâşuri, decepţii şi bucurii, câteva doze de lacrimi şi câteva de râsete.

Un articol de Liliana Matei|26 iulie 2016

Noi trei sau nimic se întoarce în timp, în Iranul anului 1971 și narează istoria unei familii care trăiește în armonie într-un mic sat. Hibat, avocat de profesie, se implică în tensiunile politice ale vremii și ajunge să fie închis pentru că a avut curajul să își apere idealurile contrare regimului Șahului. După 7 ani este eliberat, o cunoaște pe viitoarea lui soție și devine tată. Astfel, viața lui se schimbă radical de la singular la plural. Cei trei pornesc într-o călătorie, își abandonează pământul natal, via Instanbul, pentru a emigra în Franța. Familia lui se confruntă cu diverse piedici, trece prin multe peripeții, dar are un atu: sunt o echipă și pot înfrunta orice provocare.

Regizorul, Kheiron Tabib, este un comediant și rapper francez care a vrut să spună incredibila poveste a părinților săi, de la tinerețea în Iran și călătoria prin Turcia până în Franța. El îl reîncarnează chiar pe tatăl său prin rolul lui Hibat și a reptat în nenumărate rânduri că producția sa „va inspira și alte persoane”. Chiar dacă filmul traversează o poveste specifică, bazată pe evenimentele din viața părinților lui Kheiron, acesta portretizează un ideal universal: afecțiunea necondiționată față de familie și importanța de a trăi împreună, indiferent de situație.
Suprinzător, tot ce e prezentat în film este c

omplet adevărat. Punctul forte este tocmai sinceritatea și autenticitatea. Filmul insuflă o dorință arzătoare de viață, jovialitate și mai presus de toate, dorința de a avea o familie unită, în orice circumstanțe. Și aspectul esențial : să nu-ți pierzi optimismul.

Noi trei sau nimic are un scenariu imprevizibil, în care actrița Leila Bekhti face un rol de excepție ; nu este de mirare că filmul a fermecat publicul francez, având peste 600.000 de spectatori.


„O poveste de familie reușită” – www.parismatch.com
„O comedie umanistă și optimistă” – Voici
„Mișcător și emoționant” – 20 minutes
„O frumoasă lecție de viață” – Femme actuelle

30
/03
/23

Telespectatorii TVR Cultural sunt invitaţi sâmbătă, 1 aprilie, la o nouă „Noaptea Albă a Filmului Românesc", alături de regizorul Cristi Puiu. Apreciatele filme „Moartea domnului Lăzărescu", „Sieranevada" și „Malmkrog", dar și scurtmetrajul „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea" se regăsesc printre filmele difuzate de TVR Cultural, pe 1 aprilie.

29
/03
/23

O nouă producție din Franța se pregătește să ajungă pe marile ecrane din România, începând cu data de 14 aprilie. În regia lui Laurent Charbonnier și a lui Michel Seydoux, doi artiști emblematici pentru industria de documentar despre natură, „Ștejarul și locuitorii săi” este un film despre universul unui stejar cu vârsta de 210 ani și importanța sa pentru toate vietățile pentru care el înseamnă acasă.

29
/03
/23

Festivalului de Film Românesc de la Nantes prezintă a doua sa ediţie în perioada 29 martie – 2 aprilie 2023, în organizarea Centrului Cultural Franco-Român de la Nantes şi având ca partener principal Institutul Cultural Român de la Paris. În luna Francofoniei, festivalul celebrează cultura română francofonă şi diversitatea culturală, marcând 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

27
/03
/23

În acest sfârșit de săptămână începe Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului ONE WORLD ROMANIA, care revine în 2023 la București cu o selecție de 35 de filme documentare, trei retrospective, 8 evenimente de tip panel talk/workshop și o expoziție conexă.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).