Noi cursuri la Fundația Calea Victoriei în luna martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-cursuri-la-fundatia-calea-victoriei-in-luna-martie/

Mitologie, Artă, Operă, Arhitectură şi Dans sunt cursurile pe care le veţi descoperi în prima lună de primăvară la Fundaţia Calea Victoriei.

Un articol de Liliana Matei|4 martie 2022

În luna martie Fundația Calea Victoriei te invită online, pe Zoom, dar și la sediu, în C.A. Rosetti 47, să descoperi evenimente culturale și cursuri introduse pentru prima dată în programul fundației.

Primăvara asta ai ocazia să te reîntâlnești cu lectori dragi și să porniți împreună în explorarea unor teme noi – precum mitologia greacă și personajele ei feminine arhietipale din perspectiva lectorului Andreea Lupu, sociolog, dar și viața și opera pictorițelor care și-au pus amprenta asupra civilizaţiei şi artei europene, cu istoricul Monica Neațu.

Istoricul de artă Cosmin Ungureană îți propune un curs în trei întâlniri despre perioada cea mai înfloritoare a picturii spaniole. Jurnalistul Marius Constantinescu deschide calea unei călătorii în lumea regizorilor de operă celebri, care au revoluționat acest domeniu artistic, iar profesorul și arhitectul Augustin Ioan pătrunde în partea subtilă și conceptuală a arhitecturii printr-un curs despre filosofia unor construcții de excepție.

Poți dobândi noi abilități argumentative şi critice care îți vor folosi în situațiile de comunicare echivoce cu ajutorul Andreei Neagu, doctor în filosofie. Încheiem lista cu un atelier practic, de mișcare, dar și de stare de bine – atelierul de terapie prin dans susținut de psihoterapeutul Loredana Larionescu.

Aici găsiți lista completă a noutăților din luna martie:

Personaje feminine din mitologia greacă, din 7 martie, cu Andreea Lupu

Pictoriţe celebre şi povestea lor fabuloasă, din 8 martie, cu Monica Neaţu

„Secolul de aur” al picturii spaniole: Zurbarán, Velázquez, Murillo, din 15 martie, cu Cosmin Ungureanu

Mari regizori de operă. De la Franco Zeffirelli la Andrei Şerban, din 18 martie, cu Marius Constantinescu

Filosofia arhitecturii – Mediul construit ca imago mundi, din 24 martie, cu Augustin Ioan

Atelier de tehnici şi strategii de argumentare, din 29 martie, cu Andreea Neagu

Atelier de Dans terapie, din 29 martie, cu Loredana Larionescu

Fundația Calea Victoriei este locul în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale și interactive. De peste 15 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați.

Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori. Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate).

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?