Noi spectacole la Teatrul Național București
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-spectacole-la-teatrul-national-bucuresti/

Spectacole regizate de Petrică Ionescu, Alexandru Dabija, Radu Afrim, Felix Alexa şi Vlad Massaci vor intra în repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), în perioada următoare, după cum a anunţat Ilinca Tomoroveanu, miercuri, la o conferinţă de presă.

Un articol de Liliana Matei|2 Mai 2015

La conferinţa de presă au participat, printre alţii, Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), Ilinca Tomoroveanu, directorul artistic al TNB, şi Adriana Popescu, director strategii culturale şi comunicare al TNB, anunță Mediafax..

Ion Caramitru a precizat, la conferinţa de presă, că lucrările pentru reconstrucţia Teatrului Naţional din Bucureşti, care au fost finalizate odată cu reinaugurarea Sălii Mari, au fost necesare pentru că exista pericolul de prăbuşire la un cutrem de 6,5 grade pe scara Richter, acest lucru stabilindu-se în urma a două expertize.

“Merita România un teatru naţional bine pus la punct, rezistent la cutremure şi aspectuos”, a declarat Ion Caramitru, la conferinţa de presă.

Acesta a mai spus că TNB are, în prezent, patru săli, ceea ce înseamnă că întreţine patru teatre într-unul.

“Mai vreau să dărâm un mit. Cei care sunt chemaţi la Teatrul Naţional cred că vin la teatrul cu cei mai mulţi bani pe care îi are vreun teatru din ţară. Este total inexact. Teatrul Naţional nu are cei mulţi bani, am putea spune cei mai puţini, pentru producţiile artistice, dat fiind că are patru săli la ora asta în care trebuie să joace seară de seară, deci noi întreţinem patru teatre într-unul – să zic aşa. Teatrele, în general, au două săli, dintre care una principală şi un studio. (…) Aici (la TNB, n.r.), trebuie împărţim bugetul mic pe
care îl avem pentru producţie pe patru săli. Atunci (…) avem trei tipuri de producţii: mici, mijlocii şi mari, în funcţie de anvergura sălii”, a mai spus Ion Caramitru.

La conferinţa de presă, Ilinca Tomoroveanu, directorul artistic al TNB, a prezentat spectacolele care urmează să fie montate la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Astfel, în Sala Mare va fi montat spectacolul “Visul unei nopţi de vară”, de William Shakespeare, în regia lui Petrică Ionescu şi scenografia lui Helmut Stürmer. În luna mai, se vor face audiţii pentru acest spectacol, iar, în septembrie, vor începe repetiţiile.

De asemenea, în prezent se joacă “Înşir’te mărgărite”, de Victor Eftimiu, în regia lui Dan Puric şi scenografia Doinei Levintza, şi vor fi readuse la Sala Mare spectacolele din repertoriul Teatrului Naţional din Bucureşti “Vizita bătrânei doamne”, “Toţi fiii mei”, “Revizorul”, “Dineu cu proşti” şi “Furtuna”.

La Sala Studio va fi pus în scenă spectacolul “Recviem”, de Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia Cristinei Milea, ale cărui repetiţii vor începe în toamnă, iar reprezentanţii TNB mai au în plan încă un proiect, însă nu este nimic concretizat, în
prezent. În Sala Studio, se va relua spectacolul “Năpasta”, iar repertoriul curent este format din “Sinucigaşul”, “Idolul şi Ion Anapoda”, “Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, “Bârfe, zvonuri şi minciuni”, “Hoţi” şi “Molto Gran’ Impressione”.

Ilinca Tomoroveanu a mai spus că la Sala Pictura se vor montaspectacolele “Între noi totul e bine”, de Dorota Maslowska, în regia lui Radu Afrim şi scenografia Irinei Moscu, pentru care se repetă în prezent, şi “O întâmplare ciudată”, de Mark Hadden, în regia lui Bobi Pricop şi scenografia lui Adrian Damian. De asemenea, se va relua spectacolul “Avalanşa”, iar repertoriul curent este format din “Micul Infern”, “Allegro, ma non tropo”, “Omul care a văzut moartea”, “Fata din curcubeu” şi “Cinci femei de tranziţie”.

Totodată, la Sala Atelier vor fi puse în scenă spectacolele “Terorism”, de Vladimir şi Oleg Presniakov, în regia lui Felix Alexa şi scenografia Andradei Chiriac, care va avea în cel mai scurt timp premiera, şi “Lut”, de Marijke Schermer, în regia lui Vlad Massaci şi scenografia Andu Dumitrescu, care va intra în repetiţii în toamnă. Repertoriul curent al Sălii Atelier este format din “20 de ani în Siberia”, “Tectonica sentimentelor”, “Anonimul veneţian”, “Nebun din dragoste” şi “Omul cu mârţoaga”.

În Sala Media se joacă, în prezent, “Carte de vizită”, dar şi spectacolele Teatrului Naţional pentru Copii.

Proiectele care se vor derula în perioada următoare la Teatrul Naţional din Bucureşti sunt “Conferinţele TNB”, la Sala Atelier, o dată la două săptămâni, proiectul “9G la TNB”, la Sala Mică, şi “Mari actori”, în colaborare cu Fundaţia “Geo Barton”, la Sala Media, o dată pe lună.

18
/12
/18

Povestea scrisă și regizată de Andreea Cristina Borțun, cea a celor a doi frați care se reîntâlnesc după mai bine de zece ani, în timpul unor proteste, despre vinovăție și frică, despre Cain și Abel, despre dragoste și ură, pe fundalul unei Românii în tranziție, îi aduce față în față pe Cosmina Stratan și Alexandru Ion.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

17
/12
/18

Teatrul Metropolis sărbătoreşte împlinirea a 12 ani de existenţă, prin organizarea unui eveniment special. Astăzi, 17 decembrie 2018, de la ora 19.00, va avea loc "Gala Teatrului Metropolis 12", care, pe lângă marcarea frumoasei "vârste" a instituţiei teatrale, va aniversa şi cei 66 de ani de la debutul marii actriţe Tamara Buciuceanu-Botez pe scena românească.

17
/12
/18

Papa Francisc împlineşte astăzi 82 de ani. Suveranul Pontif a luat numele de Francisc după ce a fost ales Papă. El a fost Arhiepiscop de Buenos Aires și avea 76 de ani când a devenit Papă. Prelatul argentinian este al 266-lea Suveran Pontif şi primul Papă iezuit din istorie. Iată, în cele ce urmează, zece curiozitati despre Papa Francisc

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

Page 1 of 76712345...102030...Last »