Nora lui Ibsen, în variantă modernă, deschide stagiunea la Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/nora-lui-ibsen-in-varianta-moderna-deschide-stagiunea-la-odeon/

Spectacolul “Eu. O casă de păpuşi”, un mix emotionant din Ibsen, film noir şi muzică live, în regia lui Carmen Lidia Vidu, deschide sâmbătă, 26 septembrie, la ora 19:30, stagiunea la Sala Studio a Teatrului Odeon.

Un articol de Petre Ivan|24 Septembrie 2015

Un spectacol incitant, “Eu. O casă de păpuşi” aduce o variantă modernă a celebrului personaj Nora din piesa “O casă de păpuşi” de Henrik Ibsen.

Acest spectacol este pentru mine un concert întunecat şi foarte copilăros. Este estetică, film, muzică, teatru şi multă luptă cu mine. Nora mea își trăiește ultima zi din viață și ea știe asta. Este cu un pas în trecut și cu un pas în moarte. Nu are prezent. E obosită și poftește iubire. E împăcată cu ce-a făcut. Dar, ca orice pionier, e singură. Singurătatea e chinuitoare și a ofilit-o. – Carmen Lidia Vidu.

Carmen Lidia Vidu

Carmen Lidia Vidu

Carmen Lidia Vidu (35 de ani) a devenit cunoscută pentru spectacolele de teatru experimental, duse pe cele mai importante scene din România.

Este o voce unică pe scena românească, fiind primul regizor care a combinat cu succes videoproiecțiile și mijloacele specifice filmului cu prezenta live a actorilor.

“Eu. O casă de păpuşi” face parte din proiectul “Surorile Heddei. Susţinerea femeilor artist din România şi Estul Europei”, câştigător al Ibsen Scholarship 2014, curatoriat de Cristina Modreanu.

Spectacolul este o coproducție Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului și a fost preluat, începând din această toamnă, în repertoriul Teatrului Odeon.

Nu am fost niciodată fericită. Credeam, dar n-am fost niciodată. Cel mult veselă. Şi el era întotdeauna drăguţ cu mine. Dar casa noastră n-a fost niciodată decât o casă de păpuşi. Eram păpuşa-soţie, după cum la tata fusesem păpuşa-copil. Iar copiii noştri, la rândul lor, au fost păpuşile mele. E adevărat că m-a distrat multă vreme să se joace cu mine, după cum pe copii îi distrează să mă joc cu ei. Asta a fost căsnicia noastră. Nimeni nu-şi închipuie ce poate născoci răutatea omenească. – “Eu. O casa de papusi”

“Eu. O casă de păpuşi” INFO

Scenariu & regie: Carmen Lidia Vidu

Nora: Aura Călăraşu

Soprana: Cătălina Antal

Video: Cristina Baciu

Scenografia: Constantin Ciubotaru

Muzica originală: Ovidiu Chihaia

Sâmbătă 26 septembrie și duminică 4 octombrie, la ora 19:30, la Sala Studio a Teatrului Odeon

www.facebook.com/events/1068313516514607/

Foto: Nora lui Ibsen, “Eu. O casă de păpuşi”, Carmen Lidia Vidu – teatrul-odeon.ro

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »