Noroc chior
https://www.ziarulmetropolis.ro/noroc-chior/

Semnele norocului pot apărea când te aştepţi mai puţin. Vă spun din experienţa recentă. În timp ce mă îndreptam cu paşi şovăitori spre un spectacol cu accente de thriller socio-economic, cunoscut sub numele de „şedinţă cu părinţii”, semnele norocului s-au arătat de trei ori în mai puţin de 500 de metri, o vrabie şi doi guguştiuci eliberându-şi intestinele fix în capul meu.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|25 septembrie 2015

Cum trei e o cifră magică, iar un găinaț în cap e în mod evident aducător de noroc, am ajuns la liceul fiicei mele cu o stare de spirit complet diferită față de plecare. Planul era făcut, pun câteva bilete la pariuri sportive plus ceva la loto și m-am aranjat financiar.

Ușor euforic, pe motiv de intoxicație cu noroc, în ședință mi-am lepădat planul defensiv și am început să mă port ca un prinț arab înainte de criza petrolului. Eram de acord cu tot ce se propunea în materie de achiziții: culegeri, manuale alternative, perdele, fețe de masă, dulapuri, bănci, scaune, abonamente la reviste, parchet, usă…

Puțin a lipsit să nu mă ridic și să întreb: „Clădirea rămâne asta sau facem una nouă, ceva frumos, modern?” Eram în mână, buzunarele goale îmi rămăseseră brusc mici de la ce urma să îndes în ele.

La 48 de ore după ce păsările cerului mă atenționaseră că sunt fiul norocului, constatam cu amărăciune, că în ciuda eforturilor (a se citi pariuri sportive) situația financiară nu se schimba deloc în bine, ba din contră având în vedere că în ședință nu spusesem nu la nimic și trebuia să contribui la achiziția de culegeri, manuale alternative, perdele, fețe de masă, dulapuri, bănci, scaune, abonamente la reviste, parchet, ușă.

Acum sunt ușor confuz. Știe cineva, „norocul” de vrabie, guguștiuc și pescăruș se manifestă doar în dragoste, iar cel de cioară merge pe partea financiară?

Foto: Povestile lui Dede’s – Dede’s

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.