Nou în librării: secretele lui Richard Nixon, dezvăluite de „Ultimul dintre oamenii președintelui”
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-in-librarii-secretele-lui-richard-nixon-dezvaluite-de-ultimul-dintre-oamenii-presedintelui/

În această vară, Editura Litera a publicat volumul „Ultimul dintre oamenii preşedintelui”, de Bob Woodward, al cărui protagonist este nimeni altul decât controversatul preşedinte american Richard Nixon, căruia îi dezvăluie secretele, furiile şi obsesiile, dar şi înşelătoriile.

Un articol de Liliana Matei|11 august 2019

„Povestea lui Nixon nu se termină aici”, a mărturisit Alexander Butterfield, aghiotantul care a făcut public cel mai mare secret al președintelui – sistemul de înregistrare ce a oferit dovada Afacerii Watergate și a pus capăt mandatului lui Nixon.

Vreme de trei ani, lucrând și observând totul într-un birou lipit de Biroul Oval, Butterfield a fost adesea primul care îl vedea pe Nixon de dimineață și ultimul care îl vedea noaptea, cel mai periculos martor și cel care îi cunoștea toate secretele.

Bob Woodward ne oferă una dintre ultimele piese ale acestui puzzle, într-o povestire surprinzătoare și adesea șocantă. Butterfield însuși – și unele dintre miile de documente pe care le-a luat din Casa Albă în vremea administrației Nixon – dezvăluie secretele președintelui, furiile și obsesiile, dar și înșelătoriile sale.

„Acest volum amplifică, mai degrabă decât să refacă, portretul cunoscut, aproape miltonian, al celui de-al 37-lea președinte…un despot duplicitar, obsedat de inamici și de răzbunare si, nu în ultimul rând, ezitant când vine vorba despre minciunile spuse publicului și încălcarea legii.” The New York Times

Ultimul dintre oamenii președintelui nu ar putea fi mai relevantă și nu ar fi putut apărea într-un moment mai oportun decât azi, când ne întrebăm ce îi motivează pe candidați, cum iau cu adevărat decizii, cine sunt cei din jurul lor și care sunt valorile lor politice și personale reale?” Politico

BOB WOODWARD este redactor la Washington Post, unde lucrează de 47 de ani. Este unul dintre cei care au contribuit la realizarea investigațiilor care au condus în cele din urmă la demisia președintelui Nixon. Este autor sau coautor a 18 cărți, dintre care 12 bestselleruri, câștigător a două Premii Pulitzer.

07
/04
/17

Salonul Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo, în perioada 24 - 28 mai, iar Suedia este ţară învitată de onoare şi propune 20 de evenimente cu accent pe educaţie şi literatură pentru copii, egalitatea de gen, incluziunea socială şi promovarea diversităţii.

05
/04
/17

Editura de carte pentru copii Nemi publică o nouă serie pasionantă și plină de învățăminte: Tărâmul poveștilor. Vraja dorințelor, de Chris Colfer, o carte ce revalorifică și reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăția fantastică din cărțile lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm. Cartea este recomandată copiilor de peste 9 ani.

31
/03
/17

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

28
/03
/17

Editura Humanitas Fiction îi aşteaptă pe iubitorii de carte miercuri, 29 martie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38), la lansarea volumului "Fata cu fragi" de Lisa Strømme, recent apărut în colecţia Raftul Denisei în traducerea Irinei Bojin, un roman despre tumultoasa poveste de dragoste care a inspirat celebrul tablou Strigătul de Edvard Munch.

28
/03
/17

Ieri, în ultima zi a Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 24-27 martie 2017, standul României a fost inclus, pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Livre Paris 2017, în clasamentul realizat de site-ul actualitte.com. “Standul României ne captează întotdeauna atenţia. Ambianţa de artă contemporană este dată de oglinzi şi de o instalaţie de neoane, dar luminile sunt atenuate pentru a nu intimida publicul”, a scris actualitte.com.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

14
/03
/17

Teatrul Național București vă invită la conferința susținută de Andrei Pleșu, cu titlul „Veselul Caragiale?”, la Sala Studio, 19 martie 2017, ora 11.00. În urmă cu mai bine de zece ani, Andrei Pleșu susținea prima sa conferință la Naționalul bucureștean, captivând publicul cu un cuceritor discurs Despre inimă.

13
/03
/17

Dragostea transformă lumea în poveste. Cinci întâmplări, citite pe trei voci, de pe audiobook-ul Povești de dragoste la prima vedere, ne deschid apetitul pentru neașteptatele apariții ale iubirii. Editura Humanitas le dă întâlnire iubitorilor de carte cu Mariana Mihuț, Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu - cei trei cititori de pe audiobook, marți, 14 martie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu.

12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.

11
/03
/17

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicați în colecția Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecției Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

10
/03
/17

Duminică, 12 martie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc o întîlnire cu celebrul și îndrăgitul actor Ion Dichiseanu, cu prilejul lansării volumului Adevărul, mai frumos decît legenda, apărut la Editura Polirom, și în ediție digitală.

10
/03
/17

Timp de aproape o jumătate de secol, Jean-Marie Straub şi Danièle Huillet au realizat câteva zeci de filme, cu o cadență de un film pe an, o mare parte adaptări inspirate de arta europeană, abordând teme din literatură, muzică, pictură.