Nou la Teatrul Metropolis: „Ultimii”, de Mimi Brănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/nou-la-teatrul-metropolis-ultimii-de-mimi-branescu/

Se joacă la Teatrul Metropolis „Ultimii”, în regia lui Mimi Brănescu, un spectacol despre cum nimic nu e prea mult în numele fericirii. Nerecomandat tinerilor sub 16 ani!

Un articol de Liliana Matei|19 februarie 2019

În piesele lui Mimi Brănescu nu există menajamente şi nici false pudori. Lacrima şi râsul sunt trăite frust, iar adevărul nu poate fi spus cu jumătate de gură.

Într-o lume în care disperata căutare a fericirii devine argumentul suprem, preţul indecenţei sau al lipsei de morală joacă un rol secund. Nu este o tragi-comedie altfel decât o felie de viaţă poate imagina.

Cu cât replica răstoarnă mai multe tabuuri, pe atât neputinţa şi acceptarea devin semnele unei umanităţi profunde. Căci, dincolo de zbuciumul interior, de dramele ce sfâşie şi erodează în carne, personajele speră şi visează. Ică să-şi regăseacă prima iubire, Marcu la o viaţă mai bună, Lulu la America, iar Luminiţa la iubire.

Ultimii” este un spectacol despre noi cei de acum, în distribuția căruia îi regăsim pe Adrian Titieni (Ică), Emanuel Pârvu (Marcu), Conrad Mericoffer (Lulu) și Andreea Mateiu (Luminița).

Ultimii

Regia: Mimi Brănescu

Cu: Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Conrad Mericoffer, Andreea Mateiu.

Scenografie: Adela Pârvu , Maria Tache, Andreea Beșliu

Muzica: Vasi Bordianu

Light design: Șerban Ionescu

Durata: 1h 45min

Teatrul Metropolis, București

Foto: Teatrul Metropolis

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".

07
/01
/15

Primele zile din 2015 marchează un nou început pentru ,,În Culise” (Str. Hristo Botev nr. 25) – trei ani de teatru celebrați prin 12 zile ,,păcătoase” de spectacol, între 9 și 20 ianuarie.

07
/01
/15

Teatrele de pe Broadway, New York, au înregistrat cel mai mare număr de spectatori şi cele mai mari încasări din istorie în 2014, când 13,1 milioane de persoane au asistat la spectacolele de pe scena dramatică americană, generând vânzări de bilete de 1,36 miliarde de dolari.