nouameapiesa? are nevoie de tine
https://www.ziarulmetropolis.ro/nouameapiesa-are-nevoie-de-tine/

Peca Ștefan – „Online. Live. De la mine de acasă. Cu mine. Lectura (anti)performativă şi interactivă nouameapiesă?“

Un articol de Petre Ivan|3 decembrie 2020

Ca să se întâmple am nevoie de TINE… și de alți 19 ca tine, de fiecare dată:
7, 8, 9 și 14, 15, 16 decembrie – ora 20.30 (Ro)/19.30 (CET).

Lectura se programează doar când numărul minim necesar de 20 de participanți este atins. De aceea te încurajez să duci vorba mai departe la prieteni și cunoștințe dând share ACESTUI SITE sau a EVENIMENTULUI FB.

DESCRIEREA SPUNE AȘA:
„2020 a fost un an dezastruos, inclusiv pentru teatru. În dramaturgia lui Peca dezastrul s-a declanșat cu mulți, mulți ani în urmă.

Dramaturgul Peca Ștefan vă invită, live, în persoană, de la el acasă, la o lectură (anti)performativă online care-și propune să exploreze, cu multă autoironie, ce ar trebui să conțină noua lui piesă. Plecând de la povestea multiplelor lui noi piese nescrise, eșuate din varii motive, presiuni și auto-învinovățiri, Peca încearcă să găsească subiectul perfect care va ajunge pe scenă cu ajutorul inputurilor venite de la spectatorii-participanți. “Va reuși această căutare să genereze o nouă piesă până la finalul întâlnirii?”. Aceasta este întrebarea din titlu. Cunoscută și ca întrebare dramatică majoră.”

Rezervările se fac apăsând aici. Poți să-ți alegi apoi una dintre date. În momentul în care cele 20 de locuri se ocupă vei primi un email cu informațiile de acces. Dacă cei 20 de participanți nu se adună atunci vei primi – în timp util, o zi înaintea datei alese – un email în care ți se recomandă o altă dată.

Pentru că este un TEST RUN rezervările sunt gratuite. Donațiile apreciate dar nu obligatorii.

Vă mulțumesc și vă aștept cu drag,
Peca

30
/07
/14

O echipă de cercetători de la Universitatea “Babeş-Bolyai” şi de la Universitatea din Islanda a lansat, marţi, la Cluj-Napoca, un proiect unic în România, în cadrul căruia va fi reconstituită istoria orală a populaţiei rome, finanţarea, în valoare de 750.000 de euro, fiind din fonduri norvegiene.

30
/07
/14

Actriţa Maria Dinulescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat la Institutul Cultural Român, că nu şi-a dorit succes şi nu-l doreşte în continuare şi a afirmat că, dacă primeşte o audiţie şi trebuie să lucreze la ea, este ,,cea mai fericită", precizând că trăieşte ,,visul ei american".

30
/07
/14

Cine este agramat? Un om care face erori elementare de limbă. Este des întâlnită greșeala prin care în locul lui „agramat” este folosit termenul „anagramat”, adică participiul trecut al verbului „a anagrama”. Ce înseamnă „a anagrama”? A modifica ordinea literelor unui cuvânt pentru a obține un alt cuvânt.

29
/07
/14

CRONICĂ DE CARTE. Recent apărut la editura IBU Publishing, volumul „Un studiu al cinematografiei germane”, de Maggie Hoffgen, este o foarte utilă și la îndemână introducere în istoria și variațiile estetice și tematice ale uneia din cele mai spectaculoase și instabile cinematografii, din păcate puțin cunoscută de publicul larg din România.

29
/07
/14

Rezultatele audiţiei pentru workshopul ce are ca temă Musicalul, workshop condus de Răzvan Mazilu în cadrul FNT 2014, au fost anunțate astăzi.

29
/07
/14

 Evenimentul „Cinema în aer liber” se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.